preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica

Knjižnica

          RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

          srijeda i četvrtak - 11-17h

          ponedjeljak, utorak i petak - 9-15h

 

  • Na e-Knjižnica nalazi se arhiva digitalnih knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u .pdf formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.
  • eLektire su nastale na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a projekt realiziraju CARNet i Bulaja naklada. Cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, bit će besplatno dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. U prvoj fazi objavit će se oko 250 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je da na Webu budu dostupne SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!
  • Proleksis enciklopedija - prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija rezultat je suradnje Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet i tvrtke Pro Leksis d.o.o., uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

    Proleksis enciklopedija je prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija, dakle takva koja izlazi na hrvatskom jeziku, koncipirana i uređivana na vlastitim leksikografskim zasadama, u vlastitom sustavu referenciranja, po formi i strogosti izvedbe klasična, a po mogućnosti komunikacije moderna elektronička enciklopedija; ona je i otvorena, ali i urednički nadzirana.

  • Zbirke hrvatskih djela na hrvatskom jeziku

  • Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"

 

 

 

 

 

OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju