preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > O školi  > Projekti
Vijesti

Drugi transnacionalni sastanak u Vilniusu, Litvi

Autor: Hilarija Lozančić Benić, 7. 2. 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 26. do 28.siječnja 2017. Vilniaus Verslo Kolegija bila je domaćin drugog sastanka UNITY IN DIVERSITY. Cilj projekta bio je raspraviti primjenu gamification elemenata u nastavi stranih jezika pomoću Moodle platforme i stvaranja posebnih on-line zadataka te razgovor o obavljenim poslovima i planiranje daljnjih aktivnosti koje treba provesti do sljedećeg partnerskog  sastanka u travnju u Rigi, u Latviji.
Jolanta Skirgailė, ravnateljica VVC, otvorila je sastanak, pozdravila projektne partnere i poželjela svima vrlo produktivan sastanak. Gost predavač sa Sveučilišta Mykolas Romeris, Marius Kalinauskas, održao je predavanje o prednostima i izazovima on-line igrica i dizajnu tehnike u kontekstu non-gaming u svrhu učenja. Predavač je podijelio svoja iskustva o uporabi gamification u svojim predavanjima. Također je istaknuo da gamification elementi mogu biti sredstvo kojim bi se studenti uključili u aktivnosti učenja te mogu biti poticaj za daljnja istraživanja. Kasnije su nastavnice VVK  Gitana Čechamirienė i dr. Violeta Jadzgevičienė provele radionice na temu virtualnog učenja. Partneri u projektu naučili su stvarati elektronske gamification elemente na Moodle platformi te time čine proces učenja privlačnijim. Nakon radionice, projektni partneri podijelili su svoja iskustva, poglede i primjedbe na prednosti i primjenu tih elemenata.
Projektni partner iz Ekonomske šole iz Murske Sobote, Dejan Petje, pokazao nam je kako prenijeti praktično podatke na Moodle platformu. Svi partneri podijelili svoje mišljenje o integriranim  gamification elementima u zadacima učenja jezika.


Dana 27. siječnja prof. Ineta Luka sa Sveučilišta Turiba u Rigi govorila je o uklopljenom nastavnom planu i njegovim izazovima, također je razgovarala s partnerima o stvaranju slučajeva s mogućim pitanjima interkulturalne komunikacije. Nastavnik s istog sveučilišta Valerija Malavska predstavila je strukturu interkulturalnog modula. Kasnije Face-to-face zadatke za ostale module analizirala je sa Sveučilišta Sapientia dr. Zsuzsa Ajtony. Projektni partneri podijelili ideje o strukturi i sadržaju stvorenih modula za pojedine zemlje. Erna Vöröš (Ekonomska Šola) predstavila je plan i program na 16 jezika. Zajedno s Davidom Sephtonom iz Velike Britanije (Primrose Publishing)  razgovarali su oko  prijevoda, mobilne aplikacije i on-line zadataka. Simona Pellizzari iz Italije (IPSSA Nino Bergese) i Hilarija Lozančić Benić iz Hrvatske (TUSDU)  analizirale su dodatne zadatke za Hotel management module.
U jutarnjim satima 28. siječnja projektni partneri okupili kako bi razgovarali o administrativnim pitanjima koje je  predstavila i objasnila koordinatorica projekta Hilarija Lozančić Benić (TUSDU). Partneri su dogovorili sljedeći sastanak  projekta u Rigi, Latviji, koji je zakazan u trajanju od 26. do 29. travnja 2017.
Nakon završetka projektne aktivnosti, projektni partneri s kolegama iz Vilniausa Verslo Kolegija posjetili su Palaču velikih litavskih knezova gdje su dobili mnogo informacija o povijesti Litve, drugih naroda i njihovim  međusobnim odnosima te uživali u panorami Vilniusa.
Popis udžbenika

Popis udžbenika  za školsku godinu 2019./2020. nalazi se na poveznici UDŽBENICI

IZMJENE U RASPOREDU
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju