preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

GASTRO 2014. - Najbolji kuhar je iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik!

Autor: Administrator , 26. 3. 2014.

Od 19. do 22. ožujka 2014. godine održano je 34. državno natjecanja Gastro 2014. u Osijeku koje je okupilo 100 najboljih učenika i isto toliko mentora i ravnatelja iz 39 turističkih i ugostiteljskih škola. Domaćin natjecanja je bila Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i hotel Osijek, a organizatori su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Zajednica ugostiteljsko-turističkih škola. Učenici su se natjecali u osam disciplina, pet gastronomskih i tri hotelijersko-turističke discipline. To su: pripremanje menija, posluživanje menija, pripremanje hladnog slanog izloška, pripremanje hladnog slatkog izloška, barsko poslovanje, poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog odredišta – destinacije.

Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik su, na temelju uspjeha na regionalnom natjecanju održanom u Biogradu, predstavljali učenici Luka Džamarija u pripremanju menija, Erika Hauswitchka u pripremanju slatkog izloška, Mario Boban u barskom poslovanju i Ana Marija Tot u poslovanju putničke agencije.

Najveći uspjeh postigao je učenik Luka Džamarija koji je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju za pripremu svog originalnog  menija i na taj način postao najbolji kuhar među učenicima u 2014. godini! Lukin uspjeh svakako je veliko zadovoljstvo za cijelu našu Školu, a posebno za njegovu mentoricu Mariju Bazdan i sve nastavnike koji su mu prenijeli svoje znanje i ljubav prema struci.

Slavonci su se još jednom dokazali kao izuzetni domaćini, tako da se naša ekipa i dobro zabavila uz tamburice i domaće slavonske specijalitete. Posebno treba istaknuti gostoljubivost gospodina Želimira Janjića, bivšeg tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, i njegove obitelji koji su nas na povratku u Dubrovnik ugostili u svom domu u Županji.

Svim učenicima čestitamo na osobnom uspjehu ali i na uspješnom predstavljanju naše Škole i promoviranju ovih zanimanja i vještina. Nadamo da će i ovi uspjesi naših učenika biti daljnji poticaj svim odgovornim u nastojanju da se čim prije budućim generacijama dubrovačkih učenika u ugostiteljstvu i turizmu stvore materijalni uvjeti za još bolji i kvalitetniji rad u novoj školi, što je osnovna pretpostavka kvalitetne usluge dubrovačkog ugostiteljstva i turizma.
OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju