preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

DUBROVAČKA TRPEZA 2013. - Učenici prezentirali delicije

Autor: Administrator , 23. 10. 2013.

Bogat izbor jela kako slanog tako i slatkog moglo se gledati i kušati na Stradunu gdje se održala Dubrovačka trpeza, a  svečano otvaranje ove gastronomske manifestacije uz potporu vinara Dubrovačko-neretvanske županije započelo  je u 12 sati. Jela su  predstavili razni dubrovački restorani i hoteli gdje nije bio samo presudan okus jela, već i atraktivan izgled naročito slastica od čokoladnih do voćnih. Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Turistička zajednica grada Dubrovnika, CEH ugostitelja, Gospodarska i obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije  zaslužni su  organizaciju ove manifestacije  koja je osvrnuvši se na prošle godine i ove godine privukla velik broj Dubrovkinja i Dubrovčana, a i turisti nisu mogli ostati ravnodušni pa su rado kušali jela i reakcije su bile itekako pozitivne.

 Na Stradunu su ovu manifestaciju dodatno uveličali i  Primorski svatovi u znak  zahvale svima na izvrsno odrađenoj turističkoj sezoni, a zapjevala je i klapa Kaše.

-Odaziv je velik kao i svake godine i dolaze ugostitelji koji žele prezentirati svoju ponudu, te da počaste i svoje građane i turiste koji dolaze u grad i zahvale im na uspješnoj turističkoj sezoni- istaknuo je koordinator manifestacije Dubrovačka trpeza, Luka Šimunović.

Oko četrdeset ugostiteljskih objekata je predstavilo svoje specijalitete koji su oduševili kako Dubrovčane tako i turiste koji su rado kušali razne specijalitete.

- Specijaliteti su dobrog okusa, a i prekrasnog izgleda, a najviše volim morsku hranu.-poručio je turist iz Amerike, Gary Lewis.

- Oduševljena sam općenito gradom i ovom manifestacijom. Ovo je izvrsna prilika da kušamo dubrovačku i hrvatsku hranu- istaknula je Amerikanka, Jodi Cushman.

Novčani iznos koji se prikupio na ovoj manifestaciji prodajom jela i vina po simboličnim cijenama uplatit će se u humanitarne svrhe što je jako dobra odluka koja će puno značiti onima kojima je pomoć najpotrebnija.


Izvor: www.dubrovacki.hr


OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju