preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

PREZENTACIJA PROJEKTA TUSDU4YOU

Autor: Administrator , 20. 12. 2021.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik održat će u utorak 21. prosinca 2021. u prostorijama TZ Grada Dubrovnika prezentaciju Projekta TUSDU4YOU, čija je tema primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacija.

TUŠ Dubrovnik i Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, koja je partner u ovom projektu, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, napravile su videouradak snimljen kamerom koja pokriva 360 stupnjeva, na temu „Virtualna šetnja Dubrovačkim zidinama“. Cilj je projekta potaknuti inovativnost u promociji turističke destinacije, promovirati primjenu IT tehnologija te podignuti interes i mogućnost daljnjeg usavšavanja. Virtualnim šetnjama na hrvatskom i engleskom jeziku omogućuje se pristup osobama s manjim mogućnostima, kao i osobama s invaliditetom, pristup teško dostupnim prostorima na području Grada Dubrovnika. Projekt je realiziran u periodu od svibnja do prosinca 2021. godine.

Voditeljica projekta, Elva Muratti, nastavnica povijesti i umjetnosti i Jurica Knego, nastavnik geodezije, snimali su s učenicima na odabranim lokacijama gradskih zidina,  kao što su Minčeta, Bokar, Lovrijenac i druge. Za provedbu projekta nabavljene su posebne kamere i VR naočale za gledanje virtualnih šetnji. Snimanje i obrada snimljenog materijala napravljena je uz konzultacije Marjana Žitnika, iz obrta Vizir, koji je učenicima približio IT tehnologiju i omogućio uspostavljanje suradnje škola i drugih sudionika zajednice u kreiranju virtualnih sadržaja.

 

TUŠ Dubrovnik


Priloženi dokumenti:
4you_1.jpg (158.82 KB)
4you_2.jpg (244.47 KB)


OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju