preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Turističko-hotelijerski komercijalist stječe temeljito znanje za poslove nabave i prodaje turističkih usluga, te stručno-teorijsko znanje i vještine iz tehnologije struke (kuhara, konobara, slastičara) potrebno za organizaciju rada u kuhinji i restoranu, za poslove banket-manadžera, osmišljavanje i promidžbu nacionalnih jela, te za prezentaciju ugostiteljske ponude na tržištu. Praktično znanje i vještine stječe obavljajući praktičnu nastavu i stručnu praksu u hotelskim tvrtkama, hotelima i drugim vrhunskim ugostiteljskim objektima.

Napomena: Zbog iznimnog napora koje zahtijeva turistička sezona i izravnih kontakata s turistima i poslovnim partnerima u zanimanju za hotelijersko-turističkog tehničara traže se psihofizički potpuno zdrave osobe. Uz to, kandidati moraju temeljito vladati stranim jezicima, imati razvijenu opću kulturu i lijepo ponašanje, imati smisao za ustroj rada i biti komunikativni.

Nastavni plan za zanimanje THK

Zajednički i stručni dio
Red. broj Nastavni predmet Tjedni broj sati
1. r. 2. r. 3. r. 4. r.
1. Hrvatski jezik 3 3 3 3
2. Povijest 2 2 - -
3. Politika i gospodarstvo - - 2 -
4. Tjelesna i zdravstvena kultura 2 2 2 2
5. Etika / Vjeronauk 1 1 1 1
Ukupno zajednički dio 8 8 8 6
6. Strani jezik I 3 3 3 3
7. Strani jezik II 3 3 2 2
8. Gospodarska matematika 3 3 2 2
9. Računalstvo 2 2 - -
10. Poslovna psihologija s komunikacijom - - 2 -
11. Biologija s higijenom i ekologijom 2 - - -
12. Turistički zemljopis - - 1 1
13. Povijest hrvatske kulturne baštine - - 2 -
14. Gospodarsko pravo - 2 - -
15. Poslovno dopisivanje 1 1 - -
16. Računovodstvo i kontrola - - - 2
17. Statistika - - 2 -
18. Knjigovodstvo - - 2 2
19. Organizacija poslovanja poduzeća u ugostiteljstvu 2 2 2 2
20. Osnove turizma 2 - - -
21. Promet i putničke agencije - - - 2
22. Marketing u turizmu - - - 2
23. Recepcijsko poslavanje - - - 2
24. Poznavanje robe i prehrana 2 2 - -
25. Ugostiteljsko posluživanje 2 3 3 3
26. Kuharstvo 3 4 4 4
  UKUPNO POSEBNI I STRUČNI DIO 25 25 25 27
  Praktična nastava        
  tjedna 3 3 3 3
  ljetna 182 182 182 -

 


Trenutno, u školskoj godini 2017/18., ovdje nema nijednog razreda.

Razredi se upisuju tako da se učenicima pri unosu u imenik upiše i atribut 'pripadnost grupi'.
Taj atribut također mora biti u obliku <godina>::<broj><slovo>, naprimjer 2006::3b za razred 3b u školskoj godini 2006./07.

Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


IZMJENE U RASPOREDU
OBILJEŽAVANJE
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju