preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Slastičar priprema sve vrste hladnih i toplih jela i slastica. U sklopu pripreme jela i slastica slastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka pripreme jela odnosno slastica.

Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanja za druga zanimanja u ugostiteljstvu, prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, te polaganja majstorskog ispita.

 Nastavni plan i program SLASTIČAR

NASTAVNI PLAN ZA ZANIMANJE SLASTIČAR

I. ZAJEDNIČKI DIO
Red. broj Nastavni predmet
Tjedni broj sati
1. razred
2. razred
3. razred
1.
Hrvatski jezik
3
3
3
2.
Povijest
2
-
-
3.
Politika i gospodarstvo
-
-
2
4.
Tjelesna i zdravstvena kultura
2
2
2
5.
Etika / Vjeronauk
1
1
1
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO
8
6
8
II. POSEBNI STRUČNI DIO      
6.
Strani jezik I
2
2
2
7.
Strani jezik II
2
2
2
8.
Gospodarska matematika
2
2
2
9.
Računalstvo
2
1
-
10.
Povijest hrvatske kulturne baštine
-
-
2
11.
Biologija s higijenom i ekologijom
1
2
-
12.
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
-
2
2
13.
Osnove turizma
2
-
-
14.
Poznavanje robe i prehrana
2
2
2
15.
Ugostiteljsko posluživanje
-
2
-
16. Kuharstvo
7
7
8
 
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO
20
22
20
PRAKTIČNA NASTAVA
 
 
 
tjedno
8
8
8
ljetna
182
182
-
SVEUKUPNO
36
36
36

Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.


Popis razreda, sa poveznicama na njihove stranice i rasporede:

Školska godina 2013./14.:
Razred 3d    
Školska godina 2007./08.:
 
Razred 1a    
Razred 1b    
Razred 1c    
Razred 1d    
Razred 1e    
Razred 1f    
 
Razred 2a    
Razred 2b    
Razred 2c    
Razred 2d    
Razred 2e    
Razred 2f    
 
Razred 3a    
Razred 3b    
Razred 3c    
Razred 3d    
Razred 3e    
 
Razred 4a    
Razred 4b    
Razred 4c    
Razred 4d    
Školska godina 2010./11.:
 
Razred 5f    
Školska godina 2013./14.:
 
Razred 3e    
Razred 3f    
Razred 3g    
 
Razred 4a    
Razred 4b    
Razred 4c    
Razred 4d    
Razred 4e    
Školska godina 2014./15.:
 
Razred 1a    
Razred 1b    
Razred 1c    
Razred 1d    
Razred 1e    
Razred 1f    
Razred 1g    
Razred 1h    
 
Razred 2a    
Razred 2b    
Razred 2c    
Razred 2d    
Razred 2e    
Razred 2f    
Razred 2g    
 
Razred 3a    
Razred 3b    
Razred 3c    
Razred 3d    
Razred 3e    
Razred 3f    
Razred 3g    
 
Razred 4a    
Razred 4b    
Razred 4c    
Razred 4d    
Razred 4e    



IZMJENE U RASPOREDU
01.07.2017. 13:06
Učenici koji su negativno ocijenjeni iz izradbe završnoga rada dužni su doći u ponedjeljak na konzultacije u 10:00 sati i odabrati novu temu. Popis tema je u prilogu. Nikša Grabovac
07.04.2017. 15:19
22.11.2015. 22:56
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju