preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

posluživanja. Radi i druge poslove vezane uz pripremu jela: naručuje sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzima naručenu robu, skladišti je i čuva od kvarenja, ustrojava rad kuhinje, sudjeluju u svim ostalim dijelovima tehnološkog postupka pripreme jela.

Nakon završene škole učeniku se pruža mogučnost daljnjeg usavršavanja u struci i specijalizacija za pojedine vrste kuhinja, doškolovanja za druga zanimanja u ugostiteljstvu, prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja, te polaganja majstorskog ispita.

 Nastavni plan i program KUHAR

NASTAVNI PLAN ZA ZANIMANJE KUHAR

I. ZAJEDNIČKI DIO
Red. broj Nastavni predmet
Tjedni broj sati
1. razred
2. razred
3. razred
1.
Hrvatski jezik
3
3
3
2.
Povijest
2
-
-
3.
Politika i gospodarstvo
-
-
2
4.
Tjelesna i zdravstvena kultura
2
2
2
5.
Etika / Vjeronauk
1
1
1
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO
8
6
8
II. POSEBNI STRUČNI DIO      
6.
Strani jezik I
2
2
2
7.
Strani jezik II
2
2
2
8.
Gospodarska matematika
2
2
2
9.
Računalstvo
2
1
-
10.
Povijest hrvatske kulturne baštine
-
-
2
11.
Biologija s higijenom i ekologijom
1
2
-
12.
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
-
2
2
13.
Osnove turizma
2
-
-
14.
Poznavanje robe i prehrana
2
2
2
15.
Ugostiteljsko posluživanje
-
2
-
16. Kuharstvo
7
7
8
 
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO
20
22
20
PRAKTIČNA NASTAVA
 
 
 
tjedno
8
8
8
ljetna
182
182
-
SVEUKUPNO
36
36
36

Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.


Trenutno, u školskoj godini 2017/18., ovdje nema nijednog razreda.

Razredi se upisuju tako da se učenicima pri unosu u imenik upiše i atribut 'pripadnost grupi'.
Taj atribut također mora biti u obliku <godina>::<broj><slovo>, naprimjer 2006::3b za razred 3b u školskoj godini 2006./07.

Možete pogledati i razrede iz prošlih školskih godina.


IZMJENE U RASPOREDU
OBILJEŽAVANJE
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju