preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i drugi inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića. S obzirom na to da konobar sudjeluje u izravnoj ugostiteljskoj prodaji, uz postizanje spretnosti i vještina u posluživanju, mora dobro znati razlikovati robu i cjelokupni asortiman ponude, a kako je u neposrednom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, od njega se traži vještina komuniciranja u čemu je vrlo značajno znanje stranih jezika, uljudnost i visoka razina opće kulture. Nakon završene škole učeniku se pruža mogučnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i mogučnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i mogućnost prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja.

 Nastavni plan i program KONOBAR

NASTAVNI PLAN ZA ZANIMANJE KONOBAR

I. ZAJEDNIČKI DIO
Red. broj Nastavni predmet
Tjedni broj sati
1. razred
2. razred
3. razred
1.
Hrvatski jezik
3
3
3
2.
Povijest
2
-
-
3.
Politika i gospodarstvo
-
-
2
4.
Tjelesna i zdravstvena kultura
2
2
2
5.
Etika / Vjeronauk
1
1
1
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO
8
6
8
II. POSEBNI STRUČNI DIO      
6.
Strani jezik I
3
3
3
7.
Strani jezik II
2
2
3
8.
Gospodarska matematika
2
2
2
9.
Računalstvo
2
1
-
10.
Povijest hrvatske kulturne baštine
-
-
2
11.
Biologija s higijenom i ekologijom
2
-
-
12.
Poslovna psihologija i komunikacija
-
2
-
13.
Osnove turizma
2
-
-
14.
Turistička geografija Hrvatske
-
2
-
15.
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
-
2
2
16. Marketing u turizmu
-
-
1
17. Kuharstvo
-
2
-
18. Ugostiteljsko posluživanje
5
5
6
19. Poznavanje robe i prehrana
2
1
1
 
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO
20
22
20
PRAKTIČNA NASTAVA
 
 
 
tjedna
8
8
8
ljetna
182
182
-
SVEUKUPNO
36
36
36

Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.


IZMJENE U RASPOREDU
OBILJEŽAVANJE
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju