preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > O školi  > Projekti
Vijesti

Erasmus+ projekt -Zero Waste Power in HoReCa-Strateška partnerstva

Autor: Administrator , 1. 9. 2019.

Provedba Erasmus + K2 projekta  započela je 1. rujna 2019. godine pod nazivom

Zero Waste Power in HoReCa

Zero Waste je projekt usmjeren na pronalaženje rješenja za trenutna pitanja onečišćenja okoliša i ponovne uporabe materijala.

Teme Zero Waste povezane su sa strukovnim obrazovanjem i industrijom HoReCa kroz niz aktivnosti. U projekt su uključene tri strukovne ugostiteljske škole, dvije institucije za obrazovanje odraslih i dvije organizacije privatnog sektora iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Slovenije i Italije.

Teme Projekta Zero Waste usredotočene su na promjene u obrazovnom i poslovnom procesu odabirom ekološki održivih modela rada.

Koji su ciljevi i rezultati projekta?

Glavni cilj projekta je ugraditi Zero Waste standarde u strukovno obrazovanje i HoReCa sektore korištenjem digitalnih alata. Alat za primjenu novih modela učenja i poslovanja u radnom procesu razvijat će se kroz projektne aktivnosti : Digitalni obrazovni alati Zero Waste, Zero Waste u HoReCa nastavnom programu i alat za ocjenu Zero Waste.

1. Dizajn kurikula za primjenu specifičnih praksi upravljanja otpadom u HoReCa sektoru. Kurikul će sadržavati znanje i posebne upute kako organizirati rad u ugostiteljskom objektu na način koji štiti okoliš na temelju Zero Waste standarda.

2. Alat za digitalno učenje - Cilj je podržati učenje putem individualnog stjecanja znanja i korištenja IKT alata o Nultom otpadu u HoReCa nastavnom planu i programu. Alat je namijenjen svim studentima u procesu strukovnog ugostiteljstva, kao i zaposlenicima u HoReCa sektoru.

3. Alat za evaluaciju - Stvaranje IT standardnog alata za procjenu razine tvrtke Zero Waste. Alat prepoznaje razinu usklađenosti s poslovanjem u skladu sa standardima Zero Waste poslovanja u HoReCa sektoru.

Za koga su alati?

• Učenici i nastavnici VET ugostiteljske škole - alati će polaznicima pružiti osnovne sadržaje za organiziranje profesionalnih kuhinja i ugostiteljskih objekata s misijom smanjenja otpada, zaštite okoliša i podizanja standarda Zero Waste u HoReCa sektoru.

• Hoteli i ugostiteljski objekti - imat će novostvoreni digitalni alat za procjenu standarda Zero Waste.

http://www.zerowastepower.eu

 




Popis udžbenika

Popis udžbenika  za školsku godinu 2019./2020. nalazi se na poveznici UDŽBENICI

IZMJENE U RASPOREDU
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju