preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > O školi  > Projekti
Vijesti

Projektni posjet Reciklažnom dvorištu Popovići

Autor: Administrator , 14. 3. 2021.

Učenici uključeni u rad projekta School of change  posjetili su Reciklažno dvorište Popovići gdje nas je dočekao direktor tvrtke Čistoća i zelenilo Konavle koji upravlja Reciklažnim dvorištem, gospar Pavo Arbulić. Našim učenicima  objasnio je  cijeli proces prikupljanja, odlaganja i recikliranja primljenog otpada na području općine Konavle.

Projekt Reciklažnog dvorišta Popovići je projekt koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda dao je odlične ideje kako unaprijediti postojeće preliminarne ideje koje su naši učenici zajedno s nastavnicima struke imali te samim time ispunili projektni istraživački zadatak prikupljanja informacija  koje učenici provode u sklopu našeg Erasmus+ projekta  School of change. Vrlo iscrpnim izlaganjem gospara Arbulića učenici su dobili vrlo temeljito tumačenje rada reciklažnog dvorišta, važnost osvještavanja stanovništva o bitnosti odvajanja otpada, te  njegovog daljnjeg skladištenja. Sve potrebne informacije učenici će pokazati našim partnerima u projektu kad budemo domaćini mobilnosti potencijalno u svibnju ove godine. Neke aktivnosti su već pokrenute na školskoj razini gdje smo u dogovoru s nastavnicima biologije odlučili iz projekta pokrenuti ideju pribavljanja kanti za razvrstavanje otpada po učionicama, dvorištu,kabinetima kuharstva te pribavljanjem kompostera gdje će učenici dobiti iscrpne informacije kako i na koji način početi razmišljati kako što manje proizvesti otpad i što s postojećim organskim otpadom učiniti i potaknuti učenike na uzgoj samoniklog bilja kojeg mogu koristiti u svakodnevnoj praksi tijekom praktičnog dijela nastave kuhanja. Više detalja o svemu ovome uskoro.
OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju