2021-10-02 16:12:00

TUSDU sudjelovala u virtualnoj mobilnosti u sklopu treće LLT aktivnosti Zero Waste Power in HoReCa u Granadi

Učenici naše škole sudjelovali su u virtualnoj mobilnosti koja se inače odvijala  fizički Granadi u Španjolskoj od 27 rujna do 1 listopda 2021. Posjetili su restorane i proveli anketiranje aktualnih pitanja koja se odnose na module i stekli dodatne uvide u način Zero waste poslovanja navedenih restorana, svatko u svojoj mogućnosti kako okolnosti dozvoljavaju.

Sunset Beach Dubrovnik

Restoran se koristi zero waste strategijama za smanjenje otpada hrane, kao i potrošnje energije i vode. U budućnosti planira se uložiti u uspostavljanje obnovljivih energetskih izvora zbog prikladne okolice koja bi omogućila primjerice solarnu energiju.

Barba 

Restoran brze hrane s plodovima mora pridaje veliku pažnju smanjenju potrošnje energije i otpada, što se može vidjeti, na primjer, u uporabi ambalaže koja se može reciklirati i kompostirati.

Bistro49 

Ponudom sezonskih, lokalnih i vegetarijanskih jela u meniju, nekih od lokalnih sastojaka, smanjenjem porcija na optimalnu veličinu, štednjom energije i vode, korištenjem uglavnom ekoambalaže, ovaj restoran vodi se zero waste politikom sa željom za još većim napretkom u tom pogledu.

Yacht Club Orsan

Iako su pandemijske okolnosti malo usporile smjer zero waste strategija u kojem ide restoran, ima sve potrebne osnove za nastavak procesa, kao što su štednja vode i energije, upravljanje otpadom od hrane i svijest o uporabi ambalaže koja se može reciklirati.


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik