2021-10-02 16:12:00 TUSDU sudjelovala u virtualnoj mobilnosti u sklopu treće LLT aktivnosti Zero Waste Power in HoReCa u Granadi Učenici naše škole sudjelovali su u virtualnoj mobilnosti koja se inače odvijala fizički Granadi u Španjolskoj od 27 rujna do 1 listopda 2021. Posjetili su restorane i proveli anketiranje aktualnih pitanja koja se odnose na module i stekli dodatne uvide u način Zero waste poslovanja navedenih restorana, svatko u svojoj mogućnosti kako okolnosti dozvoljavaju. Sunset Beach Dubrovnik Restoran se koristi zero waste strategijama za smanjenje otpada hrane, kao i potrošnje energije i vode. U budućnosti planira se uložiti u uspostavljanje obnovljivih energetskih izvora zbog prikladne okolice koja bi omogućila primjerice solarnu energiju. Barba Restoran brze hrane s plodovima mora pridaje veliku pažnju smanjenju potrošnje energije i otpada, što se može vidjeti, na primjer, u uporabi ambalaže koja se može reciklirati i kompostirati. Bistro49 Ponudom sezonskih, lokalnih i vegetarijanskih jela u meniju, nekih od lokalnih sastojaka, smanjenjem porcija na optimalnu veličinu, štednjom energije i vode, korištenjem uglavnom ekoambalaže, ovaj restoran vodi se zero waste politikom sa željom za još većim napretkom u tom pogledu. Yacht Club Orsan Iako su pandemijske okolnosti malo usporile smjer zero waste strategija u kojem ide restoran, ima sve potrebne osnove za nastavak procesa, kao što su štednja vode i energije, upravljanje otpadom od hrane i svijest o uporabi ambalaže koja se može reciklirati. |
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik |