2019-10-24 07:59:46

GOOD FOOD

DUBROVAČKA TRPEZA 2019.

Posljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala, u nedjelju 20. listopada održana je  tradicionalna Dubrovačka trpeza.

Uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik, Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su bili i Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije te Ceh ugostitelja.

 

Kao i dosad, na Dubrovačkoj trpezi svoje vještine pokazali su i učenici naše škole koji su pripremili brojne delicije poput šporkih makarula, ribljih pašteta, ali i slastica kao pandišpanja i dubrovačke i stonske torte. U pripremanju i prezentaciji jela sudjelovali su naši  učenici od drugog do četvrtog razreda kako bi pokazali svoje vještine i stekli korisna iskustva za daljnje obrazovanje.

Simboličnim bonovima za hranu i piće koje su prodavali naši učenici, posjetitelji su ove godine pomogli Udruzi za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unaprjeđenje duševnog zdravlja i kvalitete života ‘Lukjernica’ i Društvu multiple skleroze Dubrovačko – neretvanske županije kojima je namijenjena zarada trpeze. Prikupljen je rekordan iznos od 78 655,00 kuna.

Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim mentorima što su i ove godine omogućili da naši sugrađani i brojni posjetitelji uživaju u ovom, sad već tradicionalnom i željno očekivanom događaju.
 

 

Autor teksta: Nikša Grabovac


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik