2019-10-12 12:17:53

Učenici iz talijanskog grada Mondovì gosti Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik od 7. do 11. listopada bila je domaćin učenicima i nastavnicima  talijanske škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „Giovanni Giolitti“ - Istituto Superiore “Giolitti-Bellisario” iz grada Mondovì.

Ova suradnja je realizirana na inicijativu nastavnica Amele Obad i Luiselle Rosi koje su suradnju započele  na natjecanjima EuroSkills u Mađarskoj i WorldSkillsu Rusiji.

18 učenika trećih i četvrtih razreda hotelijerskog smjera u pratnji nastavnica Luiselle Rosi i Marte Bossolasco zajedno s učenicima turističkih smjerova Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik imalo je  ispunjen tjedan u kojem su upoznali Dubrovnik i razmijenili iskustva s našim učenicima i nastavnicima.

 

Tijekom boravka učenici su se u 18 miješanih timova tijekom dva dana natjecalo u disciplini Recepcijsko poslovanje koje se odvijalo u Hotelu President. U ovom natjecanju, organiziranom po uzoru na AEHT natjecanje prva tri mjesta su osvojili timovi:


1.    Kužnin Fran i Latella Gloria
2.    Miloslavić Laura i Basso Alessia
3.    Matičević LuciaiI Medori Martina

 

Osim natjecateljskog dijela, učenici i nastavnici TUŠ Dubrovnik su talijanskim kolegama organizirali razgled Grada s posjetom Zidinama i Srđu te obilazak najuglednijih dubrovačkih ugostiteljskih objekata.

 

Četvrtak poslijepodne za učenike je organizirano natjecanje u poznavanju Dubrovnika u kojem su talijanski učenici tražili dubrovačke znamenitosti sa zadatkom snimanja selfija koji su im ujedno i predivne uspomene s ovog druženja.

 

Zadnji dan boravka  najuspješnijim učenicima su podijeljena priznanja i u opuštenom druženju u Školi stvarali su se planovi za uzvratni posjet koji bi se trebao realizirati na proljeće.

 

Zahvaljujemo se svim onima koji su pomogli u organizaciji boravka i natjecanja učenika te napravili da učenici i nastavnici odnesu u Italiju najbolje moguće dojmove o Dubrovniku i našoj Školi!


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik