2019-03-30 16:40:51

Marina zlatna, Amel brončani na WorldSkills Croatia 2019!

Na najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe naša učenica Marina Kovačić se okitila zlatom u disciplini Poslovanje recepcije hotela, dok je Amel Omerčahić brončani u disciplini Poslovanje putničke agencije.

        

         

Dodjelom medalja najboljim učenicima u 43 natjecateljske discipline završeno je u četvrtak navečer prvo Državno natjecanje učenika strukovnih škola  - WorldSkills Croatia 2019. koje je nastojalo privući pozornost šire javnosti na strukovna zanimanja koja su u Hrvatskoj deficitarna, a ključ su razvoja gospodarstva.

Riječ je o najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe koje je, kako je više puta istaknuto, organizirano po najvišim europskim i svjetskim standardima. O veličini i važnosti ovog natjecanja govori činjenica da je tijekom natjecanja kroz Zagrebački velesajam prošlo preko 10 000 posjetitelja.

Natjecanje je održano od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkome velesajmu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), a okupilo je više od dvije tisuće sudionika - 580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava. Organizirano je uz financijsku potporu projekta "Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre" Europskoga socijalnog fonda.

Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik su predstavila četiri učenika koji su se, nakon regionalnog natjecanja WSC održanog u Korčuli, plasirali na državno prvenstvo i osvojili:

Marina Kovačić prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela s mentoricom Amaliom Milohnić

Amel Omerčahić treće mjesto u disciplini Poslovanje putničke agencije s mentorom Nikšom Grabovcem

Mihaela Hapan sedmo mjesto u disciplini Slastičarstvo s mentoricom Marijom Bazdan i

Davor Rotim deveto mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje s mentorom Lukom Šimunovićem.

Završna svečanost okupila je sve sudionike koji su velikim pljeskom pozdravili one koji su, po ocjeni prosudbenih povjerenstava, među njima bili najbolji. Dobitnicima zlatne medalje pripala je i nagrada "Faust Vrančić" koju ASOO dodjeljuje učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama.

Na svečanosti zatvaranja natjecanja predstavljen je i tim koji će Hrvatsku predstavljati na WorldSkills natjecanju što će se  od 22. do 27. kolovoza ove godine u Kazanu, jednom od najvećih gradova Ruske Federacije, okupiti natjecatelje iz više od 60 zemalja diljem svijeta. Naši predstavnici na ovom natjecanju će biti Marina Kovačić i njena mentorica Amela Obad u disciplini Poslovanje recepcije hotela.

Svim učenicima čestitamo na velikom uspjehu!

https://www.youtube.com/watch?v=xvrxu3ZxF1M&feature=youtu.be

http://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/

 


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik