2018-11-26 15:53:58

Produljili smo rok za prijave na natjecanje Znanstvenik u meni!

Poštovani,

kao što smo Vam već javili, organiziramo inauguralno natjecanje u komunikaciji znanosti za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj pod nazivom Znanstvenik u meni!

Kako bismo omogućili što većem broju Vaših učenika da konkurira za kvalitetne nagrade i istakne se u komunikaciji znanosti koja je danas bitnija nego što je ikad bila, odlučili smo produljiti rok za prijave do 7. prosinca 2018. u 9 sati. 

Završnica natjecanja održat će se 4. siječnja 2019. u hotelu Panorama Zagreb.

Od natjecatelja se očekuje da samostalno ili u paru izaberu temu iz bilo kojeg znanstvenog područja o kojoj će napraviti rad - snimiti videozapis u trajanju od dvije do četiri minute u kojemu predstavljaju izabranu temu na zanimljiv, razumljiv i inovativan način, a najboljih 8 do 15 natjecatelja bit će pozvano u završnicu natjecanja gdje će nastupiti uživo pred žirijem i publikom te će biti proglašeni i nagrađeni pobjednici natjecanja.

Žiri natjecanja sačinjava tim od pet stručnjaka:

Ivica Puljak, fizičar, profesor na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i poznati znanstvenik i komunikator znanosti Jasna Puizina, biologinja i redovita profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu Franka Miriam Brueckler, matematičarka, poznata komunikatorica znanosti i docentica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu Vera Musil, specijalist školske medicine, znanstveni novak - poslijedoktorand pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu Mario Borna Mjertan, student matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, voditelj projekta "Znanstvenik u meni!"

Molim Vas da prenesete informacije o natjecanju svojim nastavnicima i učenicima.
 
Zahvaljujući pokroviteljima natjecanja – Educateamu, Školskoj knjizi, Medical Intertradeu, evotv-u i Ljekarni Škoko – najbolji radovi bit će kvalitetno nagrađeni za svoj trud.
 
Više informacija o natjecanju možete pronaći na službenoj web stranici natjecanja zum.educateam.hr, kao i na Facebook (@znanstvenikumeni) i Instagram stranici natjecanja (@znanstvenikumeni), a za sva pitanja se slobodno obratite voditelju projekta na mbm@educateam.hr ili 095 845 5325.

S poštovanjem,
-- Mario Borna Mjertan
voditelj projekta Znanstvenik u meni!
mbm@educateam.hr
095 845 5325


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik