2018-11-25 16:40:37

Uvodni sastanak Erasmus+ projekta Culture knowledge and language competences as a means to develop the 21st century skills

Na sveučilištu, u glavnom gradu Latvije, u Rigi, održan je uvodni sastanak međunarodog projekta Culture knowledge and language competences as a means to develop the 21st century skills ( „Kulturno znanje i jezične kompetencije kao sredstvo za razvijanje vještina 21. stoljeća”), ili kratko „Kultura i jezici za sve” ovaj put s naglaskom na obrazovanju odraslih s posebnim naglaskom na osobe kojima je iz različitih razloga otežan pristup daljnjem obrazovanju. Godina 2018., označena je kao "Naša naslijeđa povezuju našu prošlost i budućnost", godina je europske kulturne baštine. Središnja tema našeg projekta je nematerijalna kulturna baština, kao što su tradicija, običaji, plesovi ili obrti. Specifičan oblik ove nematerijalne baštine, tipičan za određenu zemlju, koristit će projekt kao sredstvo razvoja jezika, komunikacije i računalne pismenosti. Rezultat dvije godine suradnje s predstavnicima škola iz Latvije, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Češke bit će web-based learning platforma korisna za poučavanje 10 europskih jezika i rad na računalu.

 

U Rigi, dakle u srijedu, 17. listopada 2018. godine, okupilo se 13 nastavnika iz različitih mjesta i škola u Europi, čiji je domaćin Sveučilište Turiba kako bi se razjasnila i odredila struktura i koncept projekta, njegov raspored i metodologija. U sklopu cjelodnevnog programa razgovaralo se o metodama rada i razmijenila mišljenja i iskustva na različitim područjima obrazovanja tijekom četvrtka i petka. Dio dvodnevnog susreta bio je vrlo uspješna radionica posvećena kreativnim metodama i kreativnom razmišljanju o lekcijama koje je pripremila prof. dr. Sanita Madalane, ravnateljica vrlo uspješne i popularne osnovne škole i predavač na sveučilištu. U subotu, 20. listopada, svi su sudionici događaja bili upoznati sa zadacima i rokovima. Sljedeći sastanak na kojem će ključni zadatak biti predstavljanje rezultata i kontinuirana procjena rada na projektu, zakazan je za travanj u Dubrovniku.

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

 


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik