2018-10-22 16:13:25

Srednjoškolci, prijavite se! Prva Generacija Hrvatska 2018

Srednjoškolci, prijavite se! Prva Generacija Hrvatska 2018 Kampanja #PrvaGeneracija je natjecanje za učenike srednjih škola u Hrvatskoj u izradi informativne kampanje na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Projekt organizira veleposlanstvo Švedske u Hrvatskoj, uz podršku Udruge gradova Hrvatske.

Srednjoškolci, prijavite se!

Prva Generacija Hrvatska 2018

       Kampanja #PrvaGeneracija je natjecanje za učenike srednjih škola u Hrvatskoj u izradi informativne kampanje na temu Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Projekt organizira veleposlanstvo Švedske u Hrvatskoj, uz podršku Udruge gradova Hrvatske.

Sve učenice i učenici srednjih škola mogu se uključiti u projekt i to tako da pošalju e-mail sa svojim imenom i prezimenom, te imenom škole i razredom koji pohađaju na adresu: PrvaGeneracija2018@gmail.com. Po prijavi, učenici će primiti prezentaciju o Globalnim ciljevima održivog razvoja koju je izradio dr.sc. Ivo Šlaus, kako bi se mogli upoznati s temom.

Svaki učenik koji je prijavio sudjelovanje, treba odabrati jedan od 17 Globalnih ciljeva, povezati ga s problemom mladih u svojoj zajednici i kreirati informativnu kampanju kojom bi vršnjake mogli osvijestiti o važnosti cilja. Kampanju treba poslati isključivo u powerpoint formatu, a može sadržavati razne elemente – video, fotografije, infografike, meme, vlog itd. Krajnji rok za slanje prezentacija je četvrtak 22. studeni 2018. na mail PrvaGeneracija2018@gmail.com. Tri najbolje prezentacije žiri će odabrati u ponedjeljak 26. studenog 2018. Autori tri prezentacije bit će nagrađeni i pozvani da svoje ideje predstave na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske koja će se održati u Puli od 08. prosinca 2018. za oko stotinjak vršnjaka iz cijele zemlje.

Globalni ciljevi za odrzivi razvoj odnose se na razdoblje od 2015. do 2030. godine, a sacinjava ih 17 ciljeva i 169 podciljeva. Oko Globalnih ciljeva slozilo se 193 zemalja, koji se nastavljaju na Milenijske razvojne ciljeve (istekle 2015. godine).

Vise informacija: https://sustainabledevelopment.un.org/?menu=1300

“[You are] “the first generation with the potential to end poverty and the last generation to avoid worst effects of climate change”

Ban Ki-moon Lycka till!

Sretno!


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik