2018-05-23 13:41:21

DUBROVNIK OUTDOOR FESTIVAL 2018.

U okviru Dubrovnik Outdoor festivala 2018., 18. svibnja održao se stručni seminar o pustolovnom turizmu i adrenalinskim sportovima u kampusu Sveučilišta na kojem su sudjelovali naši učenici 3.a, 3.b i 3.c razreda.

Pustolovni turizam u Hrvatskoj predstavlja najbrže rastući segment turističke ponude održivog razvoja koji ima godišnju stopu rasta od 65%. Osmišljavaju se različiti složeni pustolovni programi i turistički proizvodi poput: manifestacija u prirodi, utrka i radionica.

Sudionici seminara imali su priliku saznati više o različitim temama vezanih uz outdoor udruge, inovacije u pustolovnom turizmu, međunarodne standarde pustolovnih vodiča, kondicijske pripreme za adrenalinske sportove, različite pustolovne sportske aktivnosti u turizmu, važnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, sigurnosnim standardima u pustolovnom turizmu itd.

Za vrijeme trajanja seminara, na izložbenim prostorima predstavile su se različite outdoor udruge i klubovi poput HGSS-a, HPD-a, Crvenog križa, Triatlon kluba, Škole trčanja itd.

Prof. dr. sc. Ivana Pavlić i doc. dr. sc. Ana Portolan-Sveučilište u Dubrovniku održale su predavanje o Selektivnim oblicima turizma u Hrvatskoj, a Zoran Ateljević iz TM Adventure travel u zanimljivom predavanju upoznao je učenike o inovacijama u pustolovnom turizmu i projektu Cadmos Village.

Iva Bencun iz Feral tours iz Zadra upoznala nas je s projektom Zadar outdoor festivala, a prof. dr. sc. Mato Brautović-Sveučilište u Dubrovniku održao je predavanje o Kulturno-gastronomskoj ponudi u aktivnom turizmu na primjeru Agroturizma Brautović.

FOTOGALERIJA smiley


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik