2017-05-04 18:27:43

Treći transnacionalni sastanak u Rigi, Latviji

U razdoblju od 27. do 29. travnja 2017. Antun Perušina, Hilarija Lozančić Benić i Iris Ivelja sudjelovali su na sastanku partnera projekta "Unity in diversity" u Rigi, Latviji. Domaćin sastanka bio je Turiba University.
Na sastanku je sudjelovalo 20 projektnih partnera iz 9 europskih zemalja.

Tijekom sastanka razmotreni su daljnji radovi o kreiranju i razvoju interaktivne internetske stranice kako bi se poboljšalo poznavanje engleskog jezika studenata u ugostiteljstvu i hotelijerstvu te analizirani su rezultati zadataka za A2/B1 razinu učenja 16 stranih jezika. Razgovaralo se o provedenim zadacima te je postavljen daljnji smjer rada.
Tijekom radionice napravio se video uradak sa zadacima i nekoliko zadanih epizoda pripremljeno je na engleskom  jeziku koje će partneri dalje sinkronizirati na jezik za koji su odgovorni.
Projektni partneri su također raspravljali o pilotiranju pripremljenih  zadataka, koji će se odvijati u sljedećoj fazi provedbe projekta.

Budući da se projekt odnosi na poboljšanje razvijanje modula engleskog jezika u području ugostiteljstva i hotelijerstva, posljednji dan susreta bio je posvećen obilasku najljepših znamenitosti Latvije. Projektni partneri posjetili su Siguldu i Muzej povijesti Rige i Navigacije.

Nakon planiranja budućih zadaća i daljnjih aktivnosti, projektni partneri su se složili da je sastanak bio vrlo produktivan i da su zadani ciljevi postignuti. Sljedeći sastanak zakazan je u listopadu - studenom 2017. godine u Časlavu u Češkoj. Klikom na više pogledajte slike.


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik