2016-09-11 22:30:49

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik ponovno u projektu Erasmus+

Našoj školi odobren je projekt u vrijednosti od 281.052 eura. Projekt za strukovno obrazovanje i osposobljavanje  prijavljen je  natječaju ERASMUS+  i jedan je od tri najbolje ocijenjena i odobrena projekta u Republici Hrvatskoj.

Škola već ima dvogodišnje iskustvo u vođenju Erasmus+ projekta u području obrazovanja odraslih, pri čemu je ovaj drugi projekt  nastavak projekta Erasmus + kojeg je konzorcij provodio u razdoblju od 2014. do 2016. „Key Skills for European Union Hotel Staff". Namjera postojećeg dvogodišnjeg projekta   „ Language skills and intercultural issues in the hospitality industry: unity in diversity in the EU labour market“  je prvenstveno usmjerena na potrebe obrazovnih institucija osobito strukovnog sektora u razvoju jezika učenika i interkulturalnih kompetencija, a također i na osoblje u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u rješavanju njihovih neposrednih potreba za poboljšanim jezičnim kompetencijama.

Konzorcij priprema  materijale za učenje na 16 jezika (EN, GE, FR, ES, RU, IT, HR, SI, LV, RO, HU, GR, LT, SE, CZ, TR) za A1 razinu a  razina  A2/ B1 dostupna je u obliku učenja putem platforme (Moodle), te će biti pogodna za korištenje online učenja ili kombiniranog učenja kao i kreiranih modula koji će sadržavati online zadatke (čitanje, slušanje, interakciju, video, gramatiku, itd ) i kreativne zadatke za face-to-face  fazu. Osim toga mobilna aplikacija razrađena tijekom prethodnog projekta bit će dopunjena s identičnim materijalima u LT, CZ, SE, TR. Učenje jezika na razini B2 / C1 osmišljeno je na temelju prethodne analize potreba i povratnih informacija primljenih tijekom provedbe projekta u razdoblju od 2014.do 2016. Treba napomenuti da je ovo vrlo atraktivan pristup učenju jezika usmjeren na strukovno obrazovanje učenika u turizmu i ugostiteljstvu. Ova inovacija odnosi se na Erasmus + program, prioritete u višejezičnosti (promicanje učenja jezika i različitosti), razvoja pedagoške materijala koji se mogu koristiti za računalno potpomognuto učenje jezika. Postojeći projekt će  primjenjivati posebno dizajniranu ICT  metodologiju, a to će omogućiti OER dostup svima koji žele poboljšati svoje jezične kompetencije, što je iznimno pogodno za potrebe cjeloživotnog učenja, uključujući i udaljena i slabo razvijena  područja u zemljama projekta i izvan nje. Više informacija o provedbi projekta potražite na www.languages4all.eu


Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik