preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik jedna od najuspješnijih škola Europe na natjecanju Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu održanog u Splitu

Autor: Administrator , 17. 11. 2019.

Od 12. do 15. studenog u Splitu više od 600 sudionika sudjelovalo je na 32. godišnjoj konferenciji AEHT-a (European assocation of hotel and tourism schools), odnosno Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu, a domaćin je bila Turističko-ugostiteljska škola Split. Ovo natjecanje za našu školu bilo je najuspješnije od početka članstva u ovoj uglednoj asocijaciji.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili su timovi u kojima su bili naši učenici Anja Đurićić u Slastičarstvu (mentorica Marija Bazdan) te Toni Grgurević u disciplini Dekatlon (mentor Ivo Žeravica).

Brončane medalje sa svojim timovima osvojili su Laura Miloslavić u Recepcijskom poslovanju (mentorica Amela Obad) te Danijel Juratovac u disciplini Kuharskih vještina (mentor Tonći Vuleša).

U natjecanju su sudjelovali i i Chiselle Daphne Burton u Predstavljanju turističke destinacije, Mario Plana u Posluživanju vina, Marko Krile u natjecanju Barista, Davor Rotim u disciplini Pripremanje koktela te Kenan Omerović u disciplini Restoranskog posluživanja ostvarivši zapažene nastupe.

U 10 natjecateljskih disciplina sudjelovalo je 300 učenika i studenata turističkih i ugostiteljskih škola iz 30 europskih država te gostujućih SAD-a i Pakistana. Sva natjecanja održana su u vrhunskim uvjetima hotela Le Méridien Lav u Podstrani.

Sudionici su se natjecali u deset kategorija: sedam iz područja gastronomije, posluživanja i bara te tri iz hotelijerstva i turizma, a cilj su edukacija i komunikacija među turističko-ugostiteljskim školama u Europi, njihovo povezivanje, poticanje razmjene studenata i profesora te razmjene iskustava i obrazovnih metoda.

Konferencija afirmira osnovne europske vrijednosti, a to su uz obrazovanje i timski rad, multikulturalnost te prihvaćanje različitosti. Svako natjecanje među učenicima i studentima jest timsko, nema pojedinačnih kategorija i nikada članovi jednog tima nisu učenici iste škole, tako da nema pobjednika po državama ni po školama, već pobjeđuju isključivo multinacionalni timovi. Dubrovnik i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik bili su domaćini ove konferencije i natjecanja 2009. godine.

Culinary art natjecanje održava se tako da natjecatelji dobiju košaricu s namirnicama koje trebaju iskoristiti za pripremu menija u tri slijeda, potom u natjecateljskoj disciplini Dekatlon tri osobe u timu pripremaju isto jelo u različitim fazama. S obzirom na to da se timovi sastavljaju netom uoči početka konferencije, odmah je vidljivo koliko su pojedinačno kompetentni i spremni za stvarne situacije u radu gdje se takve situacije događaju svakodnevno. Nadalje, održava se natjecanje u Slastičarstvu, zatim Restoranski servis i posluživanje vina koji podrazumijeva i otvaranje pjenušca sabljom pred žirijem, zatim uvijek atraktivno natjecanje u  Pripremi koktela i natjecanje Barista u pripremi toplih napitaka.

Tri hotelijersko-turističke kategorije su: Poslovanje recepcije, Predstavljanje turističke destinacije Hospitality management.

Učenicima iz svih država službeni jezik natjecanja je engleski, dok su se učenici i studenti iz anglosaksonskih država obvezni služiti francuskim.

Učenicima i njihovim mentorima čestitamo na ovom iznimnom uspjehu! J

 


Priloženi dokumenti:
1.jpg (220.25 KB)
2.jpg (193.83 KB)
3.jpg (222.25 KB)
4.jpg (208.47 KB)
5.jpg (232.30 KB)
6.jpg (172.38 KB)
7.jpg (203.17 KB)


Popis udžbenika

Popis udžbenika  za školsku godinu 2020./2021. nalazi se na poveznici UDŽBENICI

IZMJENE U RASPOREDU
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju