preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Marina zlatna, Amel brončani na WorldSkills Croatia 2019!

Autor: Administrator , 30. 3. 2019.

Na najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe naša učenica Marina Kovačić se okitila zlatom u disciplini Poslovanje recepcije hotela, dok je Amel Omerčahić brončani u disciplini Poslovanje putničke agencije.

        

         

Dodjelom medalja najboljim učenicima u 43 natjecateljske discipline završeno je u četvrtak navečer prvo Državno natjecanje učenika strukovnih škola  - WorldSkills Croatia 2019. koje je nastojalo privući pozornost šire javnosti na strukovna zanimanja koja su u Hrvatskoj deficitarna, a ključ su razvoja gospodarstva.

Riječ je o najvećemu strukovnom natjecanju u ovome dijelu Europe koje je, kako je više puta istaknuto, organizirano po najvišim europskim i svjetskim standardima. O veličini i važnosti ovog natjecanja govori činjenica da je tijekom natjecanja kroz Zagrebački velesajam prošlo preko 10 000 posjetitelja.

Natjecanje je održano od 26. do 28. ožujka na Zagrebačkome velesajmu u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), a okupilo je više od dvije tisuće sudionika - 580 natjecatelja i sudionika smotri, 450 mentora, 600 nastavnika i učenika volontera te 220 članova prosudbenih povjerenstava. Organizirano je uz financijsku potporu projekta "Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre" Europskoga socijalnog fonda.

Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik su predstavila četiri učenika koji su se, nakon regionalnog natjecanja WSC održanog u Korčuli, plasirali na državno prvenstvo i osvojili:

Marina Kovačić prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela s mentoricom Amaliom Milohnić

Amel Omerčahić treće mjesto u disciplini Poslovanje putničke agencije s mentorom Nikšom Grabovcem

Mihaela Hapan sedmo mjesto u disciplini Slastičarstvo s mentoricom Marijom Bazdan i

Davor Rotim deveto mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje s mentorom Lukom Šimunovićem.

Završna svečanost okupila je sve sudionike koji su velikim pljeskom pozdravili one koji su, po ocjeni prosudbenih povjerenstava, među njima bili najbolji. Dobitnicima zlatne medalje pripala je i nagrada "Faust Vrančić" koju ASOO dodjeljuje učenicama i učenicima za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama.

Na svečanosti zatvaranja natjecanja predstavljen je i tim koji će Hrvatsku predstavljati na WorldSkills natjecanju što će se  od 22. do 27. kolovoza ove godine u Kazanu, jednom od najvećih gradova Ruske Federacije, okupiti natjecatelje iz više od 60 zemalja diljem svijeta. Naši predstavnici na ovom natjecanju će biti Marina Kovačić i njena mentorica Amela Obad u disciplini Poslovanje recepcije hotela.

Svim učenicima čestitamo na velikom uspjehu!

https://www.youtube.com/watch?v=xvrxu3ZxF1M&feature=youtu.be

http://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/

 




Popis udžbenika

Popis udžbenika  za školsku godinu 2020./2021. nalazi se na poveznici UDŽBENICI

IZMJENE U RASPOREDU
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju