preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik na natjecanju WorldSkills Croatia

Autor: Administrator , 18. 3. 2019.

Od 26. do 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina u kojima će prezentirati stručne kompetencija te demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline će obuhvatiti atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

Novi, osuvremenjeni koncept strukovnih natjecanja usklađen je sa standardima svjetskih i europskih natjecanja mladih u vještinama (EuroSkills i WorldSkills) te sličnim događanjima u drugim zemljama, te među ostalim, mijenja dosadašnji koncept natjecanja škola u turizmu i ugostiteljstvu „Gastro“.

Također, samo natjecanje bit će popraćeno brojnim aktivnostima poput „Isprobaj vještinu“ gdje će učenici moći isprobati svoje vještine kroz jednostavne praktične zadatke, moći će sudjelovati u raznim radionicama, slušati informacije o mogućnostima nastavka obrazovanja te o specifičnostima velikog broja različitih zanimanja i novim moderni tehnologijama.

U šest paviljona, u prostoru od 15 000 m2 tijekom dva dana natjecanja očekuje se više od 10 000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljsko turističke struke se održalo 26. i 27. veljače na Korčuli na kojemu su se uz našu školu natjecale srednje škole: Zadar, Biograd, Knin, Šibenik, Trogir, Split, Omiš, Sinj, Makarska, Brač, Vrgorac, Metković, Ploče i domaćin SŠ ”Petra Šegedina” iz Korčule.

Od pet natjecateljskih disciplina, između 52 natjecatelja, naši učenici su se plasirali na državno natjecanje u njih četiri i to u:

Ugostiteljskom posluživanju - Davor Rotim, 3. mjesto, mentor Luka Šimunović

Slastičarstvu – Mihaela Hapan, 2. mjesto, mentorica Marija Bazdan

Poslovanju recepcije hotela – Marina Kovačić, 1. mjesto, mentorica Amalia Milohnić

Poslovanju putničke agencije  - Amel Omerčahić, 3. mjesto, mentor Nikša Grabovac

Predstavnik naše škole u disciplini Kuharstvo bio je učenik Stipe Županović (mentor Ivo Žeravica) koji se nije uspio plasirati na državno prvenstvo

Učenicima želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju World Skills Croatia!

Više informacija na poveznici http://www.worldskillscroatia.hr/hr/naslovnica/
OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju