preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

KNJIŽEVNA VEČER

Autor: Administrator , 18. 11. 2019.

U suradnji s Art radionicom Lazareti, a u sklopu programa Alternativne lektire u knjižnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik u četvrtak, 21. studenog s početkom u 18.00 dogodit će se jedna književna večer na kojoj će gostovati pjesnikinja Dorta Jagić.

Razgovor će moderirati Staša Aras voditeljica programa. Razgovarat ćemo o temema pjesništva danas i nekada, o jeziku i medijima, modernosti i mjestu poezije u suvremenom svijetu. Bit će riječ o poeziji kao komunikacijskoj vještini I umjetnosti kao niti koja nas povezuje. Učenici će imati priliku  postavljati pitanja o svemu što ih zanima te upoznati ovu iznimnu pjesnikinju i njeno stvaralaštvo.

Dobro nam došli !

Dorta Jagić rođena 1974. u Sinju. Osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Uvrštena je u brojne domaće i strane pjesničke antologije, pojedini pjesnički ciklusi i priče prevedeni su na 20 stranih jezika. Osim pjesničke nagrade Goran za mlade pjesnike za rukopis Plahta preko glave, dobitnica je nagrade Balkan Grand Prize for Poetry 2007. na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj te ugledne nagrade The European Poet of Freedom Award 2014. za knjigu pjesama Kauč na trgu, koju dodjeljuje poljski grad Gdanjsk. Godine 2017. nagrađena je Goranovim vijencem za ukupan doprinos poeziji. Vodi radionice kreativnog pisanja, prevodi s engleskog i njemačkog poeziju i prozu. Živi kao slobodna umjetnica u Zagrebu.

Objavila: Plahta preko glave (poezija, 1999), Tamagochi mi je umro na rukama (poezija, 2001), Đavo i usidjelica (poezija, 2003), Kvadratura duge (poezija, 2007), Kičma (proza, 2009), Kauč na trgu (poezija, 2011), S tetovažom nisi sam (proza, 2011), Mali rječnik biblijskih žena (proza, 2013), Kafkin nož (poezija, 2015), Prolazi i pukotine (putopisi, 2015) i Veće od kuće (eseji, 2018).
OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju