preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Završni seminar

Autor: Administrator , 8. 6. 2017.

U utorak, 6.6. 2017. održan je seminar koji je ujedno i završna radionica projekta Stonska kamenica-suvremeni gastronomski izazov. U sklopu seminara održano je Međužupanijsko stručno vijeće nastavnika kuharstva, ugostiteljskog posluživanja i voditelja praktične nastave iz četiri dalmatinske županije kako bi rezultati projekta imali održivost  kroz nastavu ugostiteljskog kuharstva i posluživanja. Voditeljica projekta-Marija Bazdan goste je upoznala s kamenicama i njihovim uzgojem a Luka Šimunović je održao prezentaciju o vinima i njihovim sljubljivanjima s jelima. U međuvremenu se u kabinetu kuharstva pripremala jela od kamenica te su poslužena  s odgovarajućim vinima proizvedenim u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Izrađena je  „Mala kuharica jela od Stonske kamenice“  uz preporučena vina s prijevodom na engleski jezik koju ćemo ponuditi gospodarstvu. Uvod u „Kuharicu“ je povijesni, znanstveni i kulturološki pristup fenomenu kamenice prožet anegdotama i humorom.

Nakon radionice gosti su pošli u posjet Stonu, gdje nas je dočekao gospar Sveto Pejić i gostima objasnio postupak uzgoja i branja soli. Nakon obilaska stonskih zidina, organiziran je posjet obiteljskom uzgajalištu kamenica gdje nas je obitelj Bazdan upoznala sa svim etapama uzgoja kamenica i mušula.

Ta naša samonikla kamenica iz Malostonskog zaljeva  je uistinu jedinstvena pa je kao takvu želimo dodatno promovirati na tržište na jedan poseban način.


Priloženi dokumenti:
a10.jpg (99.31 KB)
a12.jpg (99.77 KB)
a13.jpg (99.90 KB)
a14.jpg (99.79 KB)
a15.jpg (99.82 KB)
a16.jpg (97.79 KB)
a3.jpg (99.04 KB)
a4.jpg (98.87 KB)
a5.jpg (98.58 KB)
a6.jpg (99.51 KB)
a7.jpg (602.82 KB)
a8.jpg (98.76 KB)
a9.jpg (98.54 KB)
aa1.jpg (98.46 KB)
b9.jpg (99.78 KB)


IZMJENE U RASPOREDU
OBILJEŽAVANJE
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju