preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov radionica

Autor: Administrator , 24. 5. 2017.

 

Održana je prva radionica u sklopu promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2017. za projekt stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov. Tijekom prve radionice prigotovljeno je 15 jela od kamenica. Radi se o samonikloj kamenici (Ostrea Edulis) koja je u potpunosti nestala iz Europe a ovdje se zadržala do današnjeg vremena. Cilj projekta je obuhvatiti i povezati različite dionike u turizmu jer uvođenjem u ponudu i promoviranjem stonske kamenice i jela prigotovljenih od stonske kamenice na suvremen način te sljubljivanjem tih jela s lokalnim vinima, korištenjem stonske soli proizvedene i dan danas na isti tradicionalan način uz stonske zidine, stvara se jedinstven i zaokružen turistički proizvod. Kroz projekt stonska kamenica - suvremeni gastronomski izazov želimo prikazati bogatstvo i različite načine pripreme jela od stonske kamenice, ukazati na sklad lokalnih vina s tim jelima te povezati gastronomiju, povijesno i kulturno naslijeđe čime ćemo dati još jedan doprinos promidžbi zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu. Na ovaj način bi se osnažila ukupna konkurentnost destinacije s naglaskom na Ston i Malostonski zaljev uz izvrsnu promidžbu deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu. U tijeku je priprema za tisak Kuharice koja je prevedena na engleski jezik te  u završnom dijelu planirana je organizacija i održavanje seminara s ciljem vrednovanja postignuća rezultata projekta i njegov utjecaj na ispunjavanje ciljeva javnog poziva. U galeriji slika pogledajte naše vrijedne učenike koji su vrijedno sudjelovali u radu a sve je to popraćeno i vođeno njihovim mentorima.


Priloženi dokumenti:
a10.jpg (67.16 KB)
a11.jpg (88.53 KB)
a12.jpg (70.40 KB)
a13.jpg (94.04 KB)
a14.jpg (77.41 KB)
a1.jpg (86.80 KB)
a2.jpg (85.79 KB)
a3.jpg (81.31 KB)
a4.jpg (71.72 KB)
a5.jpg (67.35 KB)
a6.jpg (87.72 KB)
a7.jpg (96.41 KB)
a8.jpg (80.26 KB)
a9.jpg (68.33 KB)


IZMJENE U RASPOREDU
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju