preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
Vijesti

Dubrovački srednjoškolci se okupili na večeri duhovne poezije

Autor: Administrator , 14. 2. 2017.

 

Večer duhovne poezije učenika dubrovačkih srednjih škola, posvećena Blaženoj Djevici Mariji, održana je u četvrtak, 9. veljače 2017. u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku gdje je sudjelovala i naša škola. 

Prvo mjesto stručnog žirija osvojila je Nina Marinko iz Medicinske škole pjesmom „Staše mati“ Slavka Mihalića, drugo mjesto Antonio Mustahinić iz Gimnazije Dubrovnik pjesmom „Kraljice Hrvata“ Stjepana Lice, a treće mjesto Lucija Stahor iz Biskupijske klasične gimnazije pjesmom „Balada o Gospinim pčelama“ Rajmunda Kuparea.

Prvo mjesto učeničkog žirija osvojila je Lidia Brajčić iz Biskupijske klasične gimnazije pjesmom „Neusporediva“ Božidara Prosenjaka, drugo mjesto Mihael Kipre iz Obrtničke i tehničke škole pjesmom „Zdravo Djevo čista“ nepoznatog autora, dok je treće mjesto osvojila Laura Klešković iz Medicinske škole pjesmom „Zdravo Marijo“ Jeronima Kornera.

Osim nagrađenih, nastupili su i sljedeći učenici: iz Dubrovačke privatne gimnazije Vesna Palčok pjesmom „Gospa Marija“ Antuna Gustava Matoša i Ana Karla Franić pjesmom „Balada o Gospinim pčelama“ Rajmunda Kuparea, iz Ekonomske i trgovačke škola Vanessa Kamić ulomkom iz pjesme „Verši od začeća BDM“ Tome Babića, iz Gimnazije Dubrovnik Romana Dominiković pjesmom „Ave Maria“ Vladimira Nazora, iz Obrtničke i tehničke škole Antonela Đuraš pjesmom „Ljiljane bijeli“ nepoznatog autora, iz Pomorsko tehničke škole Baldo Puljizević pjesmom „Gospa Marija“ Antuna Gustava Matoša, iz Turističke i ugostiteljske škole Antoneta Mihaica pjesmom „Pjesma Mariji“ Antuna Matoševića i Paulina Šošić pjesmom „Marijo, o Blažena“ Ivanke Brađaševiće, te iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića Emanuela Trostmann svojom vlastitom pjesmom „Kroz neprekidne njene vjeđe“.

U natjecanju je sudjelovalo svih devet dubrovačkih srednjih škola, s po jednim ili dvoje natjecatelja. Također, iz svake škole je sudjelovalo po pet učenika u ulozi žirija, te je to bio učenički žiri od čak 45 učenika. Stručni žiri je bio u sljedećem sastavu: Milka Macan, prof. hrvatskog jezika i književnosti i francuskog jezika, Ivana Obradović, prof. hrvatskog jezika i književnosti i talijanskog jezika, te dr. Stanko Krnjić, pjesnik i autor više zbirki poezije.

Nagrade je učenicima uručio pročelnik Katehetskog ureda mr. don Marinko Šljivić koji je kazao da zna da nije popularno ovo na što se mladi ovu večer odlučili, te im je upravo zato zahvalio što su se okupili u ovako velikom broju. Istaknuo je da u ovoj večeri, u kojoj dolaze pred Mariju, zapravo se zajedno s njom okreću samome Isusu Kristu. Podsjetio ih je da se nalaze u dvorani Ivana Pavla II., te istaknuo njegovu izraženu pobožnost Djevici Mariji. Otkrio je i motiv zbog kojeg je ova večer posvećena upravo Blaženoj Djevici Mariji, a to je 100. godišnjica Gospinih ukazanja u Fatimi. U glazbenom dijelu večeri nastupili su: Marija Kiridžija (vokalna izvedba) iz Medicinske škole, Anamarija Sršen (gitara) iz Biskupijske klasične gimnazije, te Laura Marić (violina) i Roko Barišić (klarinet) iz Gimnazije Dubrovnik. Moderator večeri je bio dr. Joško Mikuš. Program je održan u organizaciji Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju, te Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije. Kako im je bilo pogledajte u galeriji slika klikom na više.

 
IZMJENE U RASPOREDU
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
OBILJEŽAVANJE
Popis udžbenika

NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred

Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare  sve tri godine.

Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL

Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu

Natječaji za radna mjesta
Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Vijeće učenika

U nastavku je zapisnik Vijeća učenika održanog 14. rujna 2015. godine...

GASTRO 2015
Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju