preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Naslovnica
vijesti

OBAVIJEST O RADU SA STRANKAMA

Autor: Administrator , 23. 3. 2020. 18:15

Sukladno Odluci Ravnatelja o radu na daljinu za  zaposlenike Turističke i ugostiteljske Škole Dubrovnik zainteresirane stranke mogu sve svoje upite i zahtjeve dostaviti na slijedeće e-mail adrese ovisno o potrebi:

 

ravnatelj@tusdu.hr - ravnatelj

tajnistvo@tusdu.hr - tajništvo

administracija@tusdu.hr - administracija

racunovodstvo@tusdu.hr - računovodstvo

tus.odrasli@yahoo.com – Obrazovanje odraslih

 

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 20. 3. 2020. 19:56

Objavljujemo Odluku MZO i Izjavu koju su svi djelatnici Škole dužni potpisanu dostaviti u tajništvo. Dokumenti se nalaze u prilogu.

 [više]

POPIS LINKOVA VIRTUALNIH UČIONICA

Autor: Administrator , 17. 3. 2020. 16:31

U pojedini  virtualni razred možete se prijaviti klikom na njegovu oznaku:

1. a        1.b         1.c         1.d        1.e         1.f          1.g         1.h

 

2.tg        2.a         2.b          2.c         2.d     

2.e         2.f          2.g         2.h         

 

3.tg        3.a         3.b          3.c         3.d         

3.e         3.f          3.g         3.h        

 

4.a         4.b         4.d

 [više]

SAVJETI

Autor: Administrator , 17. 3. 2020. 13:13

Savjeti roditeljima i nastavnicima

Prijedlozi nastavnicima

 [više]

Pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

Autor: Administrator , 17. 3. 2020. 12:59

Iz nastavnih materijala “Poštivanje sebe i drugih u virtualnom svijetu“, koje su Agencija za elektroničke medije i UNICEF objavili prenosimo vam popis pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

 Iako komunikacija preko interneta često omogućuje medijskim korisnicima anonimnost i zaštitu identiteta, pravila lijepog i pristojnog ponašanja, pa tako i komuniciranja, jednako vrijede u virtualnom kao i u stvarnom svijetu. To znači da se prema svojim sugovornicima moramo odnositi s poštovanjem i pridržavati se sljedećih pravila lijepog ponašanja:

 • Izbjegavajte korištenje velikih tiskanih slova jer u virtualnoj komunikaciji ona podrazumijevaju da ste ljuti te da na nekoga podižete glas ili vičete.
 • Nemojte psovati i koristiti druge neprimjerene vulgarne izraze.
 • Razmislite prije nego odgovorite na poruke u ljutnji, kasnije bi vam moglo biti žao.
 • Nemojte vrijeđati, ponižavati, prijetiti ili biti nasilni prema drugim osobama u virtualnoj zajednici.
 • Kako bi poruka bila pravilno shvaćena, koristite emotikone koji su važan dio virtualne komunikacije. No, i s njima treba pripaziti jer oni nikada ne mogu u potpunosti prikazati stvarno raspoloženje osobe. Treba paziti i na količinu emotikona koji se koriste u komunikaciji. Sve što se koristi u pretjeranim količinama, pa tako i emotikoni, može iritirati osobe s kojima komuniciramo.
 • Ne objavljujte svoje fotografije ili informacije o sebi koje ne biste voljeli vidjeti na zidu svoje škole.
 • Ne objavljujte fotografije ili informacije o drugim osobama na internetu prije nego što dobijete njihovo dopuštenje.
 • U komunikaciji s drugima nemojte se predstavljati pod tuđim imenom i prezimenom. No, pritom sačuvajte vlastitu privatnost, ne objavljujte osobne podatke.
 • Ne prosljeđujte oglase, lančana pisma ili druge neprimjerene sadržaje.
 • Ne sudjelujte u tuđim prepirkama i svađama, osobito u onima u kojima se ponižava i vrijeđa druge. Ne potičite sami takve rasprave niti se ne obračunavajte s osobama koje vam nisu drage preko interneta.
 • Privatne razgovore i rasprave vodite preko privatnih poruka.
 • Prilikom preuzimanja i objave sadržaja s interneta, uvijek navedite izvor i na taj način poštujte autorstvo drugih. Sigurno ne biste voljeli da netko uzme nešto vaše i koristi se time bez vašeg dopuštenja.
 • Ako naiđete na otvorene profile/račune drugih osoba, odjavite se i ne čitajte njihove privatne poruke. Sigurno ne biste voljeli da netko čita vaše privatne poruke.
 • Poštujte zakone i pravila internetskih stranica i aplikacija koje koristite.

Komunikacijom na internetu itekako stvaramo sliku o sebi u društvu te moramo biti svjesni da sve što jednom javno objavimo zauvijek ostaje u virtualnom svijetu. Stoga, kako želimo da nas ljudi vide u stvarnome svijetu, tako se moramo ponašati i u virtualnom.

 

 [više]

OBAVIJEST ZA NASTAVU NA DALJINU

Autor: Administrator , 16. 3. 2020. 12:27

Poštovani učenici i roditelji,

tijekom ponedjeljka i utorka 16. i 17. ožujka 2020. planiramo uspostaviti i testirati sustav za nastavu na daljinu. Od srijede 18. ožujka 2020. kreće nastava na daljinu. Platforma koja će se koristiti za nastavu na daljinu je Edmodo.

Nastavnici su povezani kroz virtualnu zbornicu a učenici kroz virtualne učionice.

Popis virtualnih učionica s linkovima će biti na mrežnoj stranici Škole, a pristupanje svojoj virtualnoj učionici moguć je klikom na link i unošenjem identifikacijskih podataka.

Za platformu Edmodo moguće je skinuti i aplikaciju za mobitel.

Ukoliko bude problema u pristupanju virtualnim razredima učenici se trebaju obratiti svojim razrednicima službenim emailom ili na način koji je sa razrednikom dogovoren.

Sadržaji za pojedini predmet bit će objavljivani prema rasporedu za taj dan od 8 – 12 sati, a učenici su ih dužni pogledati i označiti klikom na „like“ do 17h, u protivnom će se smatrati kao da je učenik „izostao“ s nastave što će roditelji trebati pravdati. Svi „izostanci“ bilježit će se u e-dnevnik.

Tijekom nadolazeća dva tjedna neće biti vrednovanja ishoda učenja no može se provoditi vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje.

Još jednom napominjemo na uljudnu komunikaciju i poštivanje pravila unutar virtualne učionice.

Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za srednje škole od 8 – 14 sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama Carneta-a od 16. ožujka. 2020.

Stručna praksa u hotelima odgađa se do daljnjega.

 [više]

Sažetak obraćanja ministrice Blaženke Divjak 14.3.2020. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 14. 3. 2020. 17:58

U privitku je današnji sažetak obraćanja ministrice Blaženke Divjak.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 13. 3. 2020. 21:14

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja u svim osnovnim i srednjim školama neće se održavati nastava od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. nego će krenuti izvođenje nastave na daljinu. O vremenu provođenja nastave na daljinu bit ćete obaviješteni naknadno.

 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 13. 3. 2020. 14:08

Poštovani,

sukladno najnovijoj objavi Agencije za odgoj i obrazovanje

do daljnjeg se odgađaju sva natjecanja i smotre i to na svim razinama, odnosno i školskim i županijskim i državnim. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 12. 3. 2020. 15:55

KLASA: 003-08/20-01-10

URBROJ: 2117/1-45-01-20-1

Poziv na sjednicu Nastavničkog vijeća

         Sjednica Nastavničkog vijeća Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik  održat će se u petak,  13. ožujka 2020. godine u 19:15 sati, u prostorijama Škole.

         Dnevni red:

 1. Smjernice vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije
 2. Pedagoške mjere
 3. Zamolbe učenika
 4. Različito                                                Ravnatelj:

                                                           Antun Perušina, dipl. ing.

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 12. 3. 2020. 15:50

Molimo učenike i nastavnike da provjere svoje korisničke podatke (AAI identitet), na sljedećoj poveznici https://provjera.skole.hr. Pomoću AAI identiteta moći  će se pristupiti virtualnoj učionici ukoliko bude organizirana nastava na daljinu. Za sve daljnje informacije pratite obavijesti na stranici Škole.

 [više]

OBAVIJEST za četvrtak, 12.3.2020.

Autor: Administrator , 10. 3. 2020. 08:40

U sklopu CARNET-ovog projekta „e-Škole: Razvoj sustava digitalno 
zrelih škola (II. faza)”,12.ožujka 2020.  godine u vremenu od 15:00 – 18:00 sati u našoj Školi održat će se uvodna radionica „e-Škole: Putevima digitalnih  kompetencija“, a  radionicu će održati predavači iz CARNET-a.
Radionica je namijenjena svim odgojno-obrazovnim djelatnicima, a istu  je potrebno prijaviti u sustavu EMA koristeći podatke svog  AAI@EduHr elektroničkog identiteta.
Kako bi se što više nastavnika organiziralo i moglo nazočiti radionici nastava u četvrtak bit će skraćena. Predviđeno trajanje sata je  30 minuta. Raspored zvonjenja u prilogu.
 
 
 [više]

Natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa

Autor: Administrator , 8. 3. 2020. 11:42

Jučer, 7. ožujka 2020. održano je 24. natjecanje mladih Hrvatskog crvenog križa. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani u Gospinom polju.
Učenici naše škole natjecali su se u kategoriji mladi (srednje škole) te u konkureciji od devet škola zauzeli peto mjesto. HCK ekipa Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik: Isaura Brković, Petra Bošković, Ivana Antunivić, Paula Mazić, Andrijana Kasavica i Toni Praštalo, mentor: Ivan Udženija.
Naš tim je nastupio u izmijenjenoj postavi zbog bolesti učenika pa posebna zahvala ide Petri koja se natjecala pod visokom temperaturom te Adrijani i Toniju koji su se hrabro priključili timu na dan natjecanja i pokazali zavidno znanje iz pružanja prve pomoći.

 [više]

Bravo Ivana!

Autor: Administrator , 7. 3. 2020. 09:43

Učenica naše škole Ivana Andričić pozvana je na državno natjecanje iz španjolskog jezika koje će se održati u Puli od 2. do 4. travnja. Našoj Ivani i njezinoj mentorici Barbari Di Ceglie želimo puno uspjeha!winkyes

 [više]

Posjet medijskim kućama

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 15:48

U cilju međupredmetne korelacije (uvod u odnose s javnošću i hrvatski jezik) učenici 3.tg i 3.htt, 2.tg i 1.a sa svojim profesoricama Majom Milošević i Brankom Gunjinom posjetili su danas (petak) prostorije Radiopostaje Dubrovnik, Dubrovačke televizije i Dubrovačkog vjesnika u cilju stjecanja praktičnog znanja o tehnikama i alatima u odnosima s javnošću.
Učenici su s velikom pozornošću pratili obraćanje novinara tih medijskih kuća kao dio mogućeg izbora budućeg zanimanja i kao dio terenske nastave spomenutih predmeta.
Ovo je bio vrlo vrijedan i važan posjet koji su učenici rado prihvatili.yeslaugh

 [više]

Toni Grgurević najbolji u disciplini Kuhar na regionalnom natjecanju WorldSkills Croatia

Autor: Administrator , 6. 3. 2020. 14:53

U utorak,3.ožujka 2020. u hotelu “Liburna”u Korčuli završeno je trodnevno Regionalno WSC natjecanje učenika ugostiteljske struke,na kojemu se je natjecalo 16 škola,čiji su učenici sa svojim mentorima u Ugostiteljskom praktikumu SŠ Petra Šegedina u Korčuli pokazali primjetno znanje s tehnikom rada, vještine, kreativnost i hrabrost,što je po uzoru na World Skills natjecanja, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i tražila kroz natjecanje. Naši učenik Toni Grgurević osvojio je drugo mjesto u disciplini kuhar, mentor Leo Ljubičić. Anja Đuričić osvojila je treće mjesto u disciplini slastičar, mentorica Marija Bazdan. Marijo Plana osvojio je peto mjesto-konobar, mentor Ivica Eljuga. Svim našim učenicima i mentorima čestitamo na uspjehu a posebne čestitke idu Toniju. Bravo!

 [više]

Laura Miloslavić najbolja na regionalnom natjecanju WorldSkills Croatia u disciplini Poslovanje recepcije hotel

Autor: Administrator , 5. 3. 2020. 10:07

U ponedjeljak, 2. ožujka 2020. godine održalo se regionalno natjecanje strukovnih škola za sektor turizma, u disciplinama Poslovanje recepcije hotela i Poslovanje turističkih agencija u prostorima Bluesun hotela u Supetru na otoku Braču. Domaćin natjecanja koje provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je bila Srednja škola "Brač" iz Supetra. Cilj natjecanja je promocija strukovnih zanimanja i jačanje strukovnih kompetencija te izbor po dvoje najboljih u regiji koji će u svibnju biti sudionici državnog natjecanja WorldSkills Croatia u Zagrebu. U disciplini Poslovanje recepcije hotela najbolja je bila naša učenica Laura Miloslavić čiji je mentor Ivan Udženija. U Poslovanju turističke agencije najbolje znanje pokazala je učenica Turističko-ugostiteljske škola Split. Naša učenica Paulina Šošić (mentor Nikša Grabovac), koja je kao zamjena prijavljena tek 7 dana prije natjecanja, osvojila je izvrsno 4. mjesto.

Čestitamo našim učenicama, a Lauri želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

 [više]

OBAVIJEST - SARAJEVO

Autor: Administrator , 4. 3. 2020. 20:11

Otvaranje ponuda za javni poziv broj 14 - Sarajevo 2020 odgađa se za

ponedjeljak, 09. 03. 2020 u 17:30.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Administrator , 2. 3. 2020. 18:29

Biskupijsko/ Županijsko natjecanje iz Vjeronaučne olimpijade učenika srednjih škola održano je 2.3. 2020. u Klasičnoj gimnaziji u Dubrovniku. Tema susreta je: "Sveti Vinko Paulski-apostol milosrdne ljubavi”. Naše učenice Ivana Špilj, Ana Masar, Karmen Sindik i Leona Varezić osvojile su 3.mjesto. Čestitamo im na uspjehu! 

 [više]

Posjet knjižnici Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 21. 2. 2020. 20:15

Danas su učenici 1.c razreda (HTT) posjetili Narodnu knjižnicu Grad te Znanstvenu knjižnicu Dubrovnik. U Saloči od zrcala upoznali su se s ciljem djelovanja Narodne knjižnice i njenih ogranaka, saznali za neke nove alate i usluge koje bi im mogle koristiti u njihovom daljnjem obrazovanju, dobili potrebne informacije o proceduri upisa u Knjižnicu, novoj online usluzi produživanja knjiga, kao i informacijskoj usluzi 'Pitajte knjižničara'. U Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik učenici su obišli Spomeničku zbirku (zbirka starih i rijetkih knjiga) gdje se nalazi više od 10 tisuća svezaka od početka 16. stoljeća do pada Republike 1808. Upoznali su se i s zbirkom inkunabula koje se čuvaju u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik ( njih 77) od kojih je najvrjednija De natura angelica iz 1499. Jurja Dragišića. Posjetili su i Priručnu zbirku gdje se obično održavaju predavanja i postavljaju izložbe, a spomenute su i zbirke rukopisa, libreta i korespondencije koje čine cjelokupni fond Znanstvene knjižnice Dubrovnik.

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Administrator , 17. 2. 2020. 09:47

Županijsko natjecanje iz informatike održano je u petak, 14. veljače 2020., u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića Ploče. Našu školi predstavljali su učenici Mateo Baća (2. c razred) u kategoriji Osnove informatike – Strukovne škole gdje je zauzeo 4. mjesto i Lea Matana (2. tg razred) u kategoriji Osnove informatike – Gimnazije gdje je također zauzela 4. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala profesorica Margarita Lucin Zlatković.

Konačni popis učenika pozvanih na državno natjecanje bit će objavljen do 25. veljače 2020. Više možete pročitati na sljedećoj poveznici https://informatika.azoo.hr/.

Čestitamo Mateu i Lei!

 [više]

Gradska smotra LiDraNo 2020.

Autor: Administrator , 4. 2. 2020. 11:27

Literarni rad učenice Isaure Brković (4.a) pod naslovom Tvorac sreće izabran je za Županijsku smotru.                     

Čestitamo našoj Isauri! smiley

Više pogledajte na poveznici.

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 28. 1. 2020. 14:49

KLASA: 112-02/20-01-2

URBROJ: 2117/1-45-01-20-1

Dubrovnik, 28. siječanj 2020.

ŠKOLA ZA STRANE JEZIKE TURISTIČKE I UGOSTITELJSKE ŠKOLE DUBROVNIK

 najavljuje početak tečajeva stranih jezika

 u veljači i ožujku 2020.

Pozivamo Vas da se uključite u skupine pod vodstvom iskusnih nastavnika uz kreativan pristup i ugodnu atmosferu.

ŠPANJOLSKI JEZIK

INTENZIVNI TEČAJ ZA POČETNIKE (razina A1)

POČETAK: 18. 02. 2020. u 19:30

ŠPANJOLSKI JEZIK

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU (razina  B1):

POČETAK: 17.03. 2020. u 19:30

FRANCUSKI JEZIK

PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU (razina  B1)

POČETAK: 18. 02. 2020. u  19:30

 

Više pogledajte u priloženom dokumentu.

 

 [više]

Raspored nadoknade nastave

Autor: Administrator , 9. 1. 2020. 10:08

Poštovani učenici i nastavnici, 

raspored nadoknade nastave planira se prema sljedećim terminima:

11.1. 2020. po rasporedu od petka
18.1.2020. po rasporedu od ponedjeljka
22.2.2020. po rasporedu od ponedjeljka
18.4.2020. po rasporedu od petka
18.6. 2020. po rasporedu od četvrtka
19.6.2020.po rasporedu od petka

 

 [više]

“Internet je ovisnost?!”

Autor: Administrator , 13. 12. 2019. 07:00

Čestitamo našim učenicima Karmen Knego, Anti Frankoviću i Isauri Brković na odličnom debatiranju na Sveučilištu u Dubrovniku na temu “Internet je ovisnost?!” Za više informacija i fotografija pogledajte ovdje.

 [više]

„Podijelimo radost Božića“.

Autor: Administrator , 6. 12. 2019. 19:38

Poštovani učenici, roditelji i nastavnici,

Prije svega VELIKO HVALA svima vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u proteklih jedanaest akcija”Podijelimo radost Božića”, uz zahvalu Gospodinu što vam je zasigurno trud već i nagradio.

Pozivamo sve učenike i nastavnike da se i ove godine uključe u 13. humanitarnu akciju “Podijelimo radost Božića” kojom će se Božić i svi lijepi blagdanski dani koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojednicima i obiteljima u Kninu.

Paketi s nekvarljivom hranom i higijenskim potrepštinama mogu se donijeti u prostorije Škole od ponedjeljka, 9.12.do petka 13.12.  Hvala. angel

 [više]

Vukovarsko svjetlo

Autor: Administrator , 5. 12. 2019. 17:55

Učenici 1.b, 1.d, 1.f , 2.h i 3.h i 4.b razreda u pratnji profesorica Ane Kandić i Marije Prkoče sudjelovali su 4.12. u edukativnoj glazbeno-scenskoj predstavi u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića pod nazivom Vukovarsko svjetlo koja poučava djecu o gradu Vukovaru prije rata, njegovoj obrani i kakav je danas.

Svjetlost je pobijedila tamu. Znak je pobjede i zato održavamo svjetlost da sve patnje i muke ratnih vremena ne bi bile uzalud.

 [više]

Učenici obilježili Dan sjećanja na Vukovar Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 21:38

U znak sjećanja na sve žrtve Grada Heroja učenici 1. e i 2. f razreda u pratnji profesorica Branke Gunjine i Nikolete Đuho-Milun zapalili su lumine ispred Sponze u obliku križa te ih potom prenijeli među ostale ispred Kneževa dvora.

Neka je svim poginulima u Vukovaru vječna slava i hvala!

 [više]

KNJIŽEVNA VEČER

Autor: Administrator , 18. 11. 2019. 11:40

U suradnji s Art radionicom Lazareti, a u sklopu programa Alternativne lektire u knjižnici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik u četvrtak, 21. studenog s početkom u 18.00 dogodit će se jedna književna večer na kojoj će gostovati pjesnikinja Dorta Jagić.

Razgovor će moderirati Staša Aras voditeljica programa. Razgovarat ćemo o temema pjesništva danas i nekada, o jeziku i medijima, modernosti i mjestu poezije u suvremenom svijetu. Bit će riječ o poeziji kao komunikacijskoj vještini I umjetnosti kao niti koja nas povezuje. Učenici će imati priliku  postavljati pitanja o svemu što ih zanima te upoznati ovu iznimnu pjesnikinju i njeno stvaralaštvo.

Dobro nam došli !

 [više]

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik jedna od najuspješnijih škola Europe na natjecanju Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu održanog u Splitu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 17. 11. 2019. 08:31

Od 12. do 15. studenog u Splitu više od 600 sudionika sudjelovalo je na 32. godišnjoj konferenciji AEHT-a (European assocation of hotel and tourism schools), odnosno Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu, a domaćin je bila Turističko-ugostiteljska škola Split. Ovo natjecanje za našu školu bilo je najuspješnije od početka članstva u ovoj uglednoj asocijaciji.

Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojili su timovi u kojima su bili naši učenici Anja Đurićić u Slastičarstvu (mentorica Marija Bazdan) te Toni Grgurević u disciplini Dekatlon (mentor Ivo Žeravica).

Brončane medalje sa svojim timovima osvojili su Laura Miloslavić u Recepcijskom poslovanju (mentorica Amela Obad) te Danijel Juratovac u disciplini Kuharskih vještina (mentor Tonći Vuleša).

U natjecanju su sudjelovali i i Chiselle Daphne Burton u Predstavljanju turističke destinacije, Mario Plana u Posluživanju vina, Marko Krile u natjecanju Barista, Davor Rotim u disciplini Pripremanje koktela te Kenan Omerović u disciplini Restoranskog posluživanja ostvarivši zapažene nastupe.

 [više]

Održana radionica na Carnetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2019 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 11. 2019. 08:54

Prvog dana Carnetove korisničke konferencije CUC 2019 koja se održala u Šibeniku od 6. – 8. studenog 2019. profesori Margarita Lucin Zlatković i Tonći Vuleša održali su radionicu na temu Webnode - alat za jednostavnu izradu web stranica, suvremena tehnologija u službi gastronomije.

 [više]

Građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj"

Autor: Administrator , 24. 10. 2019. 13:49

Učenici naše škole pridružili su se akciji građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj zasadivši danas jednu prekrasnu sadnicu masline koja nam je donirana. Građanska inicijativa "Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj" pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Bravo 3.C!

 [više]

GOOD FOOD

Autor: Administrator , 24. 10. 2019. 07:59

DUBROVAČKA TRPEZA 2019.

Posljednji dan ovogodišnjeg Good Food Festivala, u nedjelju 20. listopada održana je  tradicionalna Dubrovačka trpeza.

Uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik, Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su bili i Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije te Ceh ugostitelja.

 

 [više]

DANI KRUHA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 23. 10. 2019. 12:01

U srijedu 23. listopada 2019. godine  u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik obilježili smo, kao i svake godine, Dane kruha i Blagoslov plodova zemlje.
Nastavnici Maro Kulušić i Ines Obradović, iz predmeta Poznavanje robe i prehrane, te s. Marta Škorić iz Vjeronauka, s marljivim učenicima iz I, II, III h razreda, kao i III g pripremili su prigodne plakate i crteže. Učinili su veselje drugim učenicima i nastavnicima te tijekom velikog odmora organizirali prodaju kolača i kruha. Također i u popodnevnoj smjeni očekujemo isti ili veći odaziv.
Zahvaljujemo se nastavnicima, učenicima i roditeljima koji su sudjelovali u izradi kolača i kruha kao i donacijama. Sakupljeni iznos ide u dobrotvorne svrhe.
 [više]

Doniranje ribe

Autor: Administrator , 16. 10. 2019. 11:28

Ovim putem  želimo se zahvaliti gosparu Alenu Krkiću i ribi Mljet koji je donirao 30 kg ribe našoj Školi. Učenici su već zavrnuli rukave i pripremaju se za već tradicionalnu Dubrovačku trpezu. 🐝 Uslast svima!

 [više]

Učenici iz talijanskog grada Mondovì gosti Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 12. 10. 2019. 12:17

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik od 7. do 11. listopada bila je domaćin učenicima i nastavnicima  talijanske škole za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „Giovanni Giolitti“ - Istituto Superiore “Giolitti-Bellisario” iz grada Mondovì.

Ova suradnja je realizirana na inicijativu nastavnica Amele Obad i Luiselle Rosi koje su suradnju započele  na natjecanjima EuroSkills u Mađarskoj i WorldSkillsu Rusiji.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Popis udžbenika

Popis udžbenika  za školsku godinu 2019./2020. nalazi se na poveznici UDŽBENICI

IZMJENE U RASPOREDU
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Za razrednike
OBRASCI

 

www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
www.tzdubrovnik.hr
www.visitdubrovnik.hr
www.bestindubrovnik.com
www.mvp.hr
www.dhmz.htnet.hr
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr
 
 

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju