preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
vijesti

Autor: Administrator , 24. 9. 2020. 11:26

                        

 [više]

OBAVIJEST - IZMJENE U RASPOREDU

Autor: Administrator , 20. 1. 2021. 11:58

Objavljene su izmjene u rasporedu za četvrtak, 21. 01. 2021.

 [više]

OBAVIJEST - NASTAVNIČKO VIJEĆE

Autor: Administrator , 20. 1. 2021. 08:54

Klasa: 003-08/21-01-01

Urbroj:2117/1-45-01-21-1

Poziv na sjednicu nastavničkog i zaposleničkog vijeća

        Sjednica Nastavničkog vijeća Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik održat će se u ponedjeljak  25. siječnja 2021. godine  u 19,30 sati putem aplikacije ZOOM.

        Dnevni red:

 1. Odabir članova Školskog odbora
 2. Različito

                                                                       Ravnatelj:

                                                             Antun Perušina, dipl. ing.

NAPOMENA: Radničko vijeće održat će se isti dan s početkom u 19 sati.

 [više]

OBAVIJEST O POSTUPANJU U SLUČAJU POTRESA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 19. 1. 2021. 19:50

Priložene su preporuke i upute o postupanju u slučaju potresa.

 [više]

UPUTE ZA POČETAK 2. POLUGODIŠTA

Autor: Administrator , 15. 1. 2021. 12:03

Drage učenice i učenici,

sukladno naputcima Ministarstva znanosti i obrazovanja Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, 18.siječnja počinje s radom:

 • Učenici četvrtih razreda nastavu će pohađati po modelu A. Svi učenici navedenih razreda pohađaju nastavu uživo.
 • Učenici ostalih razreda pohađaju nastavu po modelu C.
 • Praktična nastava će se održavati redovito u školskim praktikumima, po prethodnom rasporedu u smjenama.
 • Nastava za SVE razrede odvija se u jutarnjoj smjeni u realnom vremenu po postojećem rasporedu.
 • Nastavni sat traje 40 minuta.

Za rad po modelu C primjenjuju se sve upute koje su stupile na snagu 14.prosinca 2020.

 [više]

Dubrovački na pjatu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 14. 12. 2020. 14:11

U ova izazovna vremena ponosno možemo reći kako je odrađen još jedan zanimljiv projekt, Dubrovački na pjatu, u kojem su sudjelovali djelatnici naše škole i članovi udruge Govorimo dubrovački.

 [više]

Radionica izrade sapuna Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 11. 12. 2020. 19:00

Održana je radionica u kojoj su naši nastavnici: Maro Kulušić, Olivera Đorđević, časna Ana Škorić, Josipa Nikolić i Martina Mikulić s učenicima pomoćnog zanimanja TES izrađivali sapune koji će biti super pokloni za blagdane.🎁🎁🎁🎄
Martina Mikulić zaslužna je za recepturu a danas je pripomogla i Anita Prizmić Putica.
 
Sapunima ćemo obradovati nastavnike i najmilije!🥰
 
Naši vrijedni učenici su: 
Andrea Jonjić 1 h, Joso Mujan i Edina Pašalić  2 h, Petar Brbora  i Tomislav Đuraš 3 h.
Pogledajte i galeriju slika.smiley
 [više]

OBAVIJEST - UPUTE ZA ONLINE NASTAVU

Autor: Administrator , 11. 12. 2020. 14:53

UPUTE ZA RAD PO MODELU C

Drage učenice i učenici,

Kao što znate od slijedećeg tjedna ponovno prelazimo na Model C (online nastava). Sukladno tome navodimo osnovna pravila koja će se od ponedjeljka 14.prosinca sustavno provoditi.

 1. Radno vrijeme škole –Ako roditelji ili učenici moraju doći do administracije ili tajništva, oni su im dostupni od 8-14h. Naglašavamo da pri dolasku i boravku u školi vrijede sva dosadašnja epidemiološka pravila.
 2. Rad u nastavi – nastava za sve razrede se odvija u jutarnjoj smjeni, prema rasporedu obajavljenom na stranici škole. Objavljivanje nastavnih materijala ili Zoom satova se odvija u realnom vremenu, što znači da ste u tom periodu dužni biti online, kao da ste u školi. Nastavni sat traje 40 minuta, uz male odmore od 5 min i veliki odmor.
 3. Izostanci – Učenici su dužni svaki dan prema redovnom rasporedu provjeriti objave predmetnih nastavnika i pokazati da su ih pročitali pritiskom na „like“. Ako to niste napravili do 18h sati tog dana, predmetni nastavnik to evidentira kao izostanak u e-dnevniku. U slučaju nastave putem Zooma izostanak se evidentira u realnom vremenu. Roditelji su onda dužni opravdati  „izostanak“ razredniku, kao da učenik nije bio u školi. Kako bi se utvrdilo hoće li ti sati biti opravdani ili neopravdani, primjenjuju se ista pravila kao u redovnoj nastavi. Ukoliko učenici imaju problema sa spajanjem na platformu Edmodo, Zoom ili druge tehničke poteškoće roditelji također moraju obavijestiti razrednika. Ako razrednik ima saznanja o takvim poteškoćama, molimo da obavijesti cijelo Razredno vijeće, kako bi nastavnici pravodobno bili upoznati.
 4. Vrednovanje – Svaki zadatak koji je zadan od strane predmetnog nastavnika nužno je obaviti i predati u za to predviđenom roku. Učenici isti dan moraju predati izvršene zadatke do 18h. To se odnosi na zadatke koji spadaju pod Školski rad. Domaći rad ili projektni zadatak dogovaraju s nastavnikom. Nastavnici vode evidenciju aktivnosti u ovom periodu i upisuju bilješke vezane za istu u e-dnevnik. Te bilješke će služiti kao osnova za ocjenjivanje. Ako učenici imaju ikakav problem s otvaranjem ili preuzimanjem nastavnih materijala trebaju kontaktirati predmetnog nastavnika. Na poveznici možete naći pravilnik o ocjenjivanju i vrednovanju u radu na daljinu https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/ . Navedene upute su od ponedjeljka ponovno na snazi.
 5. Praktična nastava – kabinetska nastava Kuharstva i Ugostiteljskog posluživanja odvija se kao i do sad. Još jednom, molimo učenike da se pri radu strogo provode sve epidemiološke mjere (obaveza nošenja maski, dezinfekcija…).
 6. Pravila komuniciranja ( za učenike )– Sva komunikacija koju ostvarujete s nastavnicima i drugim učenicima na platformi Edmodo, Zoom ili u razrednim grupama na Whatsuppu ili Viberu smatra se službenom komunikacijom. Svako neprimjereno komuniciranje prema nastavnicima i drugim učenicima, objavljivanje neprimjerenih sadržaja (slika, GIFova, Emojija itd.), podliježe Pravilniku o izricanju pedagoških mjera i bit će sankcionirano.

I razrednici i nastavnici i stručna služba dostupni su vam za bilo kakva dodatna pojašnjenja. Isto tako roditelji će biti pravovremeno obaviješteni o svim mogućim kršenjima navedenih pravila.

 [više]

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 4. 12. 2020. 17:04

                          

Bronca za Doris Pavlović na natjecanju Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu AEHT 2020.

 [više]

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: Administrator , 28. 10. 2020. 13:17

Radi pogoršanja epidemiološke situacije u Dubrovačko neretvanskoj županiji Turistička i ugostiteljska škola uvodi obavezu nošenja maski za sve učenike, zaposlenike i stranke tijekom cijelog boravka u školi. Maske su obavezne u svim razredima i zajedničkim prostorima bez obzira na mogućnost održavanja socijalne distance. Vrijeme trajanja mjere je 14 dana ili do poboljšanja epidemiološke situacije.

 [više]

Učenici Turističke i ugostiteljske škole i ove godine među najuspješnijima na državnim natjecanjima iz stranih jezika

Autor: Administrator , 26. 10. 2020. 08:43

Državna natjecanja iz  stranih jezika održala su se ove godine 22. i 23. listopada u virtualnom obliku.

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Iva Šimunović (4a) i Dominik Ivan Šapro (4c) sudjelovali su na Natjecanju i postigli iznimne rezultate.

Učenica Iva Šimunović, s mentoricom Dinom Butijer, osvojila je treće mjesto na državnom Natjecanju iz francuskoga jezika.

Učenik Dominik Ivan Šapro, s mentoricom Ivanom Ljubimir Dobroslavić, osvojio je prvo mjesto na državnom Natjecanju iz talijanskoga jezika.

 [više]

OBAVIJEST MATURANTIMA O PRIPREMAMA ZA DRŽAVNU MATURU

Autor: Administrator , 11. 9. 2020. 18:14

Dragi maturanti!

Bez obzira na trenutnu situaciju s pandemijom virusa COVID-19, školske obveze teku svojim tijekom, pa tako i pripreme za državnu maturu. Hrvatski jezik na popisu je obveznih predmeta. Nije najteži, ali je iznimno opširan pa vam savjetujem da mi se što prije pridružite. Zbog opasnosti od moguće zaraze to nije moguće ostvariti u miješanim razredima pa će predavanja teći putem programa Zoom. Na naslovnicu platforme Edmodo postavit ću vam poveznicu i najaviti vrijeme našeg virtualnog susreta, petkom tijekom četvrtog školskog sata u suprotnoj smjeni. Imate li kakvih pitanja, javite mi se putem školskog maila marija.milosevic3@skole.hr

Radujem se našoj suradnji. Maja Milošević, prof. hrvatskog jezika

 [više]

OBAVIJEST - POVRAT KNJIGA U KNJIŽNICU

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 08:51

Dragi učenici,
zamoljeni ste svi da u prva dva tjedna nastave u knjižnicu vratite lektirna djela koja ste posudili tijekom prošle školske godine, a koja zbog izvanredne situacije niste uspjeli vratiti. Za povrat knjiga knjižnica će biti otvorena svakog radnog dana od 11.00 do 14.00.

Vaša knjižničarka

 [više]

OBAVIJEST - RAZMJENA UDŽBENIKA

Autor: Administrator , 2. 9. 2020. 12:16

Poštovani učenici i roditelji,

u skladu s mjerama suzbijanja epidemije bolesti COVID-19,  ovogodišnju razmjenu udžbenika prebacujemo online. Koristit ćemo facebook  stranicu knjižnice Knjižnica Tuš Dubrovnik kako bismo u okviru posta RAZMJENA UDŽBENIKA omogućili svima koji udžbenike nudite ili potražujete da stupite u kontakt. Post je otvoren za javnost tako da ako ne želite, ne morate biti facebook prijatelji Knjižnice . Ako pak želite, pošaljite nam zahtjev i mi vas rado dodamo.

Do prilike uživo,

                 Vaša Knjižničarka

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 31. 8. 2020. 12:52

Obrazovanje odraslih i Škola za strane jezike objavljuju upise u novoj školskoj godini 2020/2021. Više informacija na linku.
 [više]

RCKDU-OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 2. 7. 2020. 22:25

S ponosom vas obavještavamo da smo danas na Kampusu Sveučilišta Dubrovnik održali 1. radni sastanak u sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti Dubrovnik na kojem su sudjelovale partnerske škole: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, SŠ Metković, Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića Ploče te naš partner -Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus.

Tema sastanka su bile prve projektne aktivnosti te uključivanje svih sudionika u nadolazeće projektne zadatke.

Izrazito se radujemo što smo započeli s prvim aktivnostima projekta koje će dovesti do podizanja razine izvrsnosti u području turizma i ugostiteljstva grada Dubrovnika.

 [više]

KAMO NAKON SREDNJE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Administrator , 22. 5. 2020. 20:03

 [više]

OBAVIJEST O RADU SA STRANKAMA

Autor: Administrator , 23. 3. 2020. 18:15

Sukladno Odluci Ravnatelja o radu na daljinu za  zaposlenike Turističke i ugostiteljske Škole Dubrovnik zainteresirane stranke mogu sve svoje upite i zahtjeve dostaviti na slijedeće e-mail adrese ovisno o potrebi:

 

ravnatelj@tusdu.hr - ravnatelj

tajnistvo@tusdu.hr - tajništvo

administracija@tusdu.hr - administracija

racunovodstvo@tusdu.hr - računovodstvo

tus.odrasli@yahoo.com – Obrazovanje odraslih

 

 [više]

Pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

Autor: Administrator , 17. 3. 2020. 12:59

Iz nastavnih materijala “Poštivanje sebe i drugih u virtualnom svijetu“, koje su Agencija za elektroničke medije i UNICEF objavili prenosimo vam popis pravila lijepog ponašanja i komuniciranja na internetu.

 Iako komunikacija preko interneta često omogućuje medijskim korisnicima anonimnost i zaštitu identiteta, pravila lijepog i pristojnog ponašanja, pa tako i komuniciranja, jednako vrijede u virtualnom kao i u stvarnom svijetu. To znači da se prema svojim sugovornicima moramo odnositi s poštovanjem i pridržavati se sljedećih pravila lijepog ponašanja:

 • Izbjegavajte korištenje velikih tiskanih slova jer u virtualnoj komunikaciji ona podrazumijevaju da ste ljuti te da na nekoga podižete glas ili vičete.
 • Nemojte psovati i koristiti druge neprimjerene vulgarne izraze.
 • Razmislite prije nego odgovorite na poruke u ljutnji, kasnije bi vam moglo biti žao.
 • Nemojte vrijeđati, ponižavati, prijetiti ili biti nasilni prema drugim osobama u virtualnoj zajednici.
 • Kako bi poruka bila pravilno shvaćena, koristite emotikone koji su važan dio virtualne komunikacije. No, i s njima treba pripaziti jer oni nikada ne mogu u potpunosti prikazati stvarno raspoloženje osobe. Treba paziti i na količinu emotikona koji se koriste u komunikaciji. Sve što se koristi u pretjeranim količinama, pa tako i emotikoni, može iritirati osobe s kojima komuniciramo.
 • Ne objavljujte svoje fotografije ili informacije o sebi koje ne biste voljeli vidjeti na zidu svoje škole.
 • Ne objavljujte fotografije ili informacije o drugim osobama na internetu prije nego što dobijete njihovo dopuštenje.
 • U komunikaciji s drugima nemojte se predstavljati pod tuđim imenom i prezimenom. No, pritom sačuvajte vlastitu privatnost, ne objavljujte osobne podatke.
 • Ne prosljeđujte oglase, lančana pisma ili druge neprimjerene sadržaje.
 • Ne sudjelujte u tuđim prepirkama i svađama, osobito u onima u kojima se ponižava i vrijeđa druge. Ne potičite sami takve rasprave niti se ne obračunavajte s osobama koje vam nisu drage preko interneta.
 • Privatne razgovore i rasprave vodite preko privatnih poruka.
 • Prilikom preuzimanja i objave sadržaja s interneta, uvijek navedite izvor i na taj način poštujte autorstvo drugih. Sigurno ne biste voljeli da netko uzme nešto vaše i koristi se time bez vašeg dopuštenja.
 • Ako naiđete na otvorene profile/račune drugih osoba, odjavite se i ne čitajte njihove privatne poruke. Sigurno ne biste voljeli da netko čita vaše privatne poruke.
 • Poštujte zakone i pravila internetskih stranica i aplikacija koje koristite.

Komunikacijom na internetu itekako stvaramo sliku o sebi u društvu te moramo biti svjesni da sve što jednom javno objavimo zauvijek ostaje u virtualnom svijetu. Stoga, kako želimo da nas ljudi vide u stvarnome svijetu, tako se moramo ponašati i u virtualnom.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju